27. apríla 2024

Nie, toto nie je vtip! Nemecko zakáže predaj dreva verejnosti v rámci iniciatívy WEF „Zachráňme planétu“

0

Nemecko oficiálne zakáže predaj dreva bežným občanom ako súčasť svojej radikálnej iniciatívy WEF na „záchranu planéty“.

Zákaz ťažby dreva je súčasťou plánu vedeného WEF zbaviť občanov možnosti voľby, pohodlia a mobility a zhoduje sa s plánom Nemecka na úplné vyradenie ropných a plynárenských systémov v budúcom roku.

Keďže ceny plynu prudko vzrástli, mnohé nemecké domácnosti sa nedávno rozhodli pre vykurovanie drevom palivovým drevom alebo peletami. Tento týždeň, v zničujúcom údere pre občanov, vláda oznámila, že drevo bude budúci rok zakázané spolu s predajom plynu a ropy.

Podľa Blackout News: „Od roku 2024 už nové budovy nebudú môcť byť vykurované drevom. Ak je potrebné dodatočne vybaviť alebo vymeniť existujúci systém, musíte tiež nainštalovať akumulačnú vyrovnávaciu nádrž, filtre jemného prachu a alternatívny zdroj tepla, ako je solárny tepelný systém alebo fotovoltaika. Stanovuje sa to v návrhu spolkovej vlády na novú verziu zákona o energii v budovách. Bude niekoľko výnimiek.“

Notrickszone.com uvádza: A ako sa dalo očakávať, okamžite sa objavila kritika napríklad od opozičných strán a skupín, ako je Nemecké združenie vlastníkov lesov AGDW. Vládni predstavitelia však tvrdia, že tento krok je nevyhnutný, pretože viac ako 20 percent všetkých emisií jemného prachu je spôsobených spaľovaním dreva, čo je zhruba rovnaké množstvo ako v cestnej doprave. Jemný prach sa zrazu opäť prejavuje ako hlavný zdravotný problém.

Navrhovaná myšlienka zákazu kachlí na drevo sa však stretla s odporom aj zvnútra samotnej vlády. Parlamentná skupina SPD už oznámila, že chce zabrániť prijatiu zákona, ktorý by zakázal vykurovanie drevom a peletami v nových budovách.

Vedú sa diskusie o tom, či je vykurovanie drevom vôbec „šetrné ku klíme“. Spolkové ministerstvo životného prostredia uvádza, že vykurovanie drevom nie je klimaticky neutrálne. Stromy sú uhlíkové úložiská, ktoré ukladajú CO2. Masové odlesňovanie nielen ničí biotopy, ale vedie aj k predčasnému uvoľňovaniu CO2 do atmosféry.

Nemeckí zelení sú proti drevu ako palivu, ale podporujú používanie dreva ako stavebného materiálu.

UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Sean Adl-Tabatabai

ZDROJ

Vytvoril: Martin Kirschner



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *