11. mája 2024

Prezident Putin: PŘED VYTVOŘENÍM UKRAJINSKÉ SSR ŽÁDNÁ UKRAJINA NEEXISTOVALA! (VIDEO)

0

RUSKO: Před vytvořením Ukrajinské SSR v dějinách lidstva žádná Ukrajina neexistovala, řekl ruský prezident Vladimir Putin při setkání s předsedou Ústavního soudu Valerijem Zorkinem.

Předseda Ústavního soudu Valerij Zorkin při setkání s Vladimirem Putinem ukázal ruskému prezidentovi kopii mapy vypracované v polovině 17. století ve Francii a upozornil na skutečnost, že na ní není vyznačena Ukrajina.

Předseda ústavního soudu Zorkin řekl, že mapa, kterou si vzal s sebou do Kremlu, byla vypracována za Ludvíka XIV., její originál je uložen ve Francii.

„Proč jsem ji přinesl? Žádná Ukrajina tam není,“ řekl Zorkin a upozornil na velké množství spekulací o historii země.

Putina tato skutečnost nepřekvapila. Připomněl, že území současné Ukrajiny bylo kdysi součástí Rzeczpospolity a poté se připojilo k moskevskému velkoknížectví.

“A teprve potom, po Říjnové revoluci, se začaly formovat všemožné kvazistátní útvary a sovětská vláda vytvořila sovětskou Ukrajinu. To je dobře známo. Předtím žádná Ukrajina v dějinách lidstva nebyla,” zdůraznil Putin.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *