16. mája 2024

CHCE PREZIDENTKA IZOLOVAŤ VLASTNÚ KRAJINU, ČO HRANIČÍ S VLASTIZRADOU alebo NASTALA CHYBA V PREKLADE ?

0

SLOVENSKO: Nie je tých rečí o vlastizrade prezidentky podozrivo veľa? Tentokrát sa k tomuto hodnoteniu prezidentkinho vyjadrovania uchýlila europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (Smer-SSD). Tá si prečítala rozhovor, ktorý prezidentka poskytla denníku Politico a vyvstala jej otázka, či chce Zuzana Čaputová izolovať vlastnú krajinu.

Pripúšťa však aj možnosť, že nastala chyba v preklade, keďže prezidentka podľa nej neovláda Anglický jazyk. Jej náznaky potreby voči Slovensku pritom môžu skončiť rovnakými problémami, v akých už je Poľsko, či Maďarsko. Neveďalová celkom nechápe, ako chce prezidentka viesť ešte ďalších šesť rokov krajinu, na ktorú sa chodí žalovať. Europoslankyňa naznačuje aj to, aký by mohol byť Čaputovej úmysel. Štát nemá pomaly na nič, jeho prezidentka však nemá problém s miliónmi pre cudzincov.

Potreba zásahu voči Slovensku?

„Inak sa nedá chápať varovanie prezidentky SR, že Slovensko sa čoskoro stane “problémovým deckom” pre EÚ, podobne ako Maďarsko. Okrem “citlivého vnímania” tak začína varovať a naznačovať potrebu zásahu voči vlastnej krajine,“ upozorňuje na úvod statusu na sociálnej sieti europoslankyňa, ktorá pripomína, že keďže prezidentka nevie po anglicky, možno boli jej slová zle preložené.

Susedia už problémy majú

„Alebo sa s Pavlom dohodli, ze úplne rozložia V4 a budú spolu vládnuť v Česku. To by mohlo byť ešte ako-tak vhodné vysvetlenie,“ poznamenáva Roth Neveďalová. Tá pripomína, že náš severný a južný sused už boli obmedzené v čerpaní eurofondov, ale aj peňazí z Plánu obnovy. Navyše sa diskutuje aj o odobratí predsedníctva týmto štátom.

Komu je to na prospech?

„Upozorňovať teda na potenciálne domnelé problémy vo svojej vlastnej krajine, ktorej vládne a plánuje pokračovať ďalšich 6 rokov je teda riadne silná káva. Ak je jej cieľom izolovať Slovensko na medzinárodnej scéne, vymýšľať si a chodiť vyplakávať, tak by sa mala prezidentka poriadne zamyslieť, komu tým pomáha,“ uvažuje Roth Neveďalová. Pritom prezidentka podľa nej nemôže na jednej strane očakávať dôveru voličov a v zahraničí hrať šialene smutnú princeznú. Tam ju síce „pohladkajú po hlave“, poľutujú, v akom prostredí musí fungovať, no slovenský volič jej to zráta zatiaľ padajúcou dôverou.

Že by mala za cieľ toto?

Sociálno-demokratická poslankyňa si myslí, že vďaka jej správaniu budeme v zahraničí akurát na smiech a dáva im do rúk ďalšie tromfy, keď na Slovensko bude treba zatlačiť pri tvorbe nového rozpočtu.

„O chvíľu totiž začne znovu vyjednávanie spoločného európskeho rozpočtu, ktorý určí výšku eurofondov na projekty na Slovensku. Každá krajina si bude chcieť vyjednať čo najviac pre seba. Ale možno je cieľom všetky naše peniaze vyviezť za východné hranice,“uzatvára Roth Neveďalová.

Mimochodom, financie…

Už je jasné, že ak sa nemocnica Rázsochy dokončí, s najväčšou pravdepodobnosťou z nášho štátneho rozpočtu. Vyzerá to tak, že ani školy nebudú mať na nové učebnice, pretože minister za SaS Grőhling zmenil model nákupu učebníc. Po slovenských štátnych železničných tratiach pomaly odmietajú jazdiť dopravcovia zo susedných krajín, pretože sú v úbohom stave. Prezidentka a vláda, za ktorú je plne zodpovedná, však len tak priklepnú rozprávkovú sumu Nadácii otvorenej spoločnosti. Lebo tá chce pomôcť v integrácii ukrajincom na Slovensku …

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *