15. mája 2024

Zničené „Leopardy“ a „Bradley“, dôvody strát Ozbrojených síl Ukrajiny na južnom fronte, Bidenova nervozita

0

UKRAJINA: Rovnako ako v predchádzajúcich dňoch, bola aj v uplynulých hodinách hlavnou vojenskou správou ofenzíva Ukrajiny na južnom fronte. Ofenzíva, ktorú už avizujú snáď všetci vrátane Putina (ale aj západné médiá), ale stále ju Kyjev nepotvrdzuje, ba niekedy aj vyvracia. Píše ukrajinský web strana.news.

Zničené „Leopardy“ a „Bradley“, aké sú dôvody ťažkých strát Ozbrojených síl Ukrajiny?

Pochmúrny obraz

Vyradené Leopardy. Nechýbajú ani zábery na poškodené bojové vozidlá pechoty Bradley a ďalšiu zničenú západnú techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny.

Ukrajinský vojenský telegramový kanál DeepState sa domnieva, že jednotky boli s najväčšou pravdepodobnosťou zasiahnuté v oblasti Malajska Tokmačka za pomoci delostrelectva. Podľa analytikov bol ukrajinský konvoj zasiahnutý kvôli včasnému odhaleniu Rusov pomocou leteckého prieskumu. Stratili 4 obrnené transportéry a najmenej jeden Leopard 2A4, podľa kanála.

Neskôr ukrajinské telegramové kanály zverejnili video s ďalším Leopardom, ktorý pravdepodobne narazil na mínu. Ďalšie video ukazuje štyri opustené bojové vozidlá pechoty Bradley a jeden Leopard 2A6.

Nemecký sumár

Vojenský pozorovateľ pre nemecký denník Bild Julian Röpke uviedol, že ukrajinské ozbrojené sily stratili počas jedného dňa dva tanky Leopard 2 a 13 bojových vozidiel pechoty Bradley počas svojich prvých úderov v smere na Záporožie. K zničeniu konvoja techniky 47. mechanizovanej brigády ozbrojených síl Ukrajiny podľa neho došlo 3,5 kilometra južne od Malajskej Tokmačky.

Informácie z Ruska

Ruské vojenské telegramové kanály tvrdia, že dôvodom týchto strát je husté zamínovanie frontovej línie. V dôsledku toho je časť techniky vyhodená do povetria mínami alebo nútená pohybovať sa úzkymi vyčistenými chodbami, ktoré ostreľuje ruské delostrelectvo.

Po druhé, Rusi dlho čakali a pripravovali sa na ofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny týmto konkrétnym smerom, a preto pre nich úder ukrajinskej armády nebol prekvapivý – celá frontová línia bola neustále monitorovaná a pokrok ukrajinského vybavenia bol zabezpečený už v ranej fáze.

Po tretie, obrana Rusov je vrstvená – kedy aj keď ukrajinské jednotky preniknú do prvej obrannej línie, ruské jednotky sa sťahujú do pripravených pozícií a odtiaľ začnú protiútoky a spôsobujú masívne požiarne škody jednotkám Ozbrojených síl Ukrajiny, ktoré prerazili a zastavili tak ich ďalší postup.

„Čo je to za slamalos“

Za autentické sa považuje aj skoršie video z porážky protilietadlového raketového systému Iris-T Yulian Repke – čo sa stalo aj pri ofenzíve Ozbrojených síl Ukrajiny v Záporožskej oblasti. Ozbrojené sily Ukrajiny podľa neho stratili nemecký systém protivzdušnej obrany po tom, ako urobili „sériu fatálnych chýb“:

Systém protivzdušnej obrany bol postavený príliš blízko frontovej línii, iba 26 km ďaleko. Skončil v dosahu 40 kilometrov od ruského úderného dronu Lancet.

Komplex určený pre Egypt nebol premaľovaný a zachoval si svetlý vzor na maskovanie v púšti. „V ukrajinskom letnom lese sa to nestalo maskovaním, ale skôr signálnou farbou,“ píše pre nemecký Bild Julian Repke.

V komplexe Iris-T bol vyradený radar a nebola zaistená dodatočná ochrana, napríklad pomocou systému protivzdušnej obrany Gepard.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *