16. mája 2024

VIDEO: Šéf slovenskej pobočky Nadácie otvorenej spoločnosti chce, aby Soros dostal štátne vyznamenania

0

Americký miliardár a finančný špekulant George Soros má podľa riaditeľa Nadácie otvorenej spoločnosti Fedora Blaščáka obrovské zásluhy za slovenskú demokraciu.

„Soros ako osoba na Slovensku nie je dostatočne atraktívny na to, aby to preniklo spoločenským vedením. Ale ako zástupný symbol toho, čo tu v slovenskej spoločnosti máme, anti-amerikanizmus, vysokú mieru antisemitizmu a nenávisti voči bohatým Židom, na toto oni hrajú,“ hovorí riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti Fedor Blaščák na otázku, či môže strašenie Georgom Sorosom fungovať na Slovensku tak ako v Maďarsku.

„George Soros kým žije, mohol by sa stať adeptom na štátne vyznamenanie. Má obrovské zásluhy za slovenskú demokraciu. Mimoriadne pomáhal aj pri tých integračných procesoch. Ja tú nálepku beriem ako poctu,“ hovorí Blaščák o úlohe, ktorú v 90. rokoch Soros na Slovensku zohral.

„Robert Fico to nehovorí podľa mňa kvôli Nadácii otvorenej spoločnosti. Vnímam to tak, že tým primárnym cieľom je prezidentka a my sme len tou pákou na to, aby to boli útoky proti Zuzane Čaputovej,“ odpovedá Blaščák na otázku, prečo Robert Fico útočí práve na ich organizáciu.

Komu a koľko miliónov vlastne pôjde na pomoc s ukrajinskými odídencami? Prečo strana Smer útočí práve na Georga Sorosa?

Viac v rozhovore Zuzany Kovačič Hanzelovej s riaditeľom Nadácie otvorenej spoločnosti, Fedorom Blaščákom:

Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom nedávnom článku poukázal na minulosť Fedora Blaščáka, ktorý predtým pracoval pre Progresívne Slovensko.

„V roku 2018 spôsobil škandál, keď sa ako moderátor verejnoprávnej RTVS objavil na tlačovej konferencii PS. No, škandál – mainstreamové médiá tomu, samozrejme, nevenovali pozornosť, hoci podľa Štatútu programových pracovníkov a spolupracovníkov RTVS je neprípustné, aby ich zamestnanec verejne prezentoval svoje politické názory alebo spájal svoje pôsobenie v RTVS so svojou činnosťou v politickom zoskupení. Blaščák neskôr odišiel robiť prezidentskú kampaň pre Roberta Mistríka, ale keď sa ten vzdal v prospech Zuzany Čaputovej, opäť ho bolo vidieť po boku vtedajšej podpredsedníčky Progresívneho Slovenska,“ pripomenul Chmelár.

George Soros v najnovšom rozhovore denník The Wall Street Journal (WSJ) oznámil, že kontrolu nad svojím impériom s hodnotou 25 miliárd amerických dolárov prenecháva svojmu mladšiemu synovi Alexandrovi Sorosovi.

Správna rada Open Society Foundation zvolila Sorosa mladšieho v decembri za svojho predsedu.

Množstvo predstaviteľov politického a spoločenského života tvrdí, že Sorosova rodina má negatívny vplyv na politické dianie. Minulý mesiac Elon Musk vyhlásil, že Soros nenávidí ľudstvo a chce podkopať samotnú štruktúru civilizácie. Amerického miliardára zároveň prirovnal k superzloduchovi Magnetovi.

Skupina “Židia proti Sorosovi” medzitým odmietla tvrdenia, že kritika namierená proti americkému miliardárovi je antisemitizmom.

„Sme Židia, ktorí už majú dosť Georgea Sorosa a jeho škodlivého ľavicového vplyvu na americkú politiku. Sme Židia, ktorí už majú dosť toho, ako ľavica obviňuje každého, kto kritizuje Sorosa, z antisemitizmu,“ uvádza sa na stránke jewsagainstsoros.com.

„Na odsúdení Georgea Sorosa nie je nič antisemitské. Nie je nič antisemitské na identifikácii mnohých spôsobov, akými George Soros a jeho sieť organizácií financujú radikálnu ľavicu. Ľavica nie je judaizmus a byť protiľavicový nie je to isté ako byť antisemitský. Bodka. Je čas, aby sa Židia v celej Amerike postavili proti Georgeovi Sorosovi.“

Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti (Open Society Foundation/OSF) je podľa informácií na vlastnom webe aktívna vo viac ako 120 krajinách sveta. Skupinám podporujúcim ľudské práva a rozvoj demokracie každoročne posiela príspevky v celkovej výške približne 1,5 miliardy amerických dolárov.

V Centrálnom registri zmlúv bola v pondelok 6. júna 2023 zverejnená Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku adresovaného Nadácii otvorenej spoločnosti (NOS-OSF) amerického miliardára Georgea Sorosa zo strany Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Tento nenávratný finančný príspevok, ktorý zaplatí každý Slovák je v neuveriteľnej hodnote sume 21 706 898, 89 eur. Čaputovej Ódorova vláda tak použila štátne peniaze na podvratnú činnosť tohto miliardára s pochybnou povesťou voči nášmu štátu, ktorú budú financovať samotní Slováci.

Zjazd medzinárodných vojnových štváčov a poskokov globalistov v Bratislave a návšteva Sorosa juniora

V hlavnom meste Slovenskej republiky sa od 29. do 31. mája 2023 zišli predstavitelia štátov Západu, aby na 18. ročníku zjazdu Globsec svojimi plamennými vystúpeniami potvrdili odhodlanie pokračovať v podpore neonacistického banderovského režimu na Ukrajine na úkor vlastných občanov a v rámci triedneho boja vytrvať v neutíchajúcej snahe poraziť Rusko a všetkých, čo nezdieľajú ich totalitný pohľad na svet.

Od geopolitickej reality odtrhnuté politické figúrky sa prišli do Bratislavy vzájomne povzbudiť v úsilí naďalej pokračovať v presadzovaní agendy svojich bábkovodičov, napriek prebiehajúcej radikálnej geopolitickej zmene na planéte, ktorú zo všetkých síl odmietajú prijať a zmieriť sa s ňou.

Na úvod bratislavskej medzinárodnej konferencie GLOBSEC vystúpila s prejavom slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá hovorila o účinnosti protiruských sankcií, varovala pred narušením doterajšej súdružskej jednoty Západu a nezabudla verklíkovať svoju obľúbenú mantru o dezinformáciách, ktoré podľa nej narúšajú európsku jednotu.

Pri tejto príležitosti pricestoval na Slovensko aj syn amerického finančného špekulanta Georgea Sorosa. Alexander Soros junior (nar. 1985) postupne preberá aktivity svojho otca v rámci jeho agendy, ktorú presadzuje sieť mimovládok Nadácia otvorenej spoločnosti a jemu spriaznení politici po celom svete.

Soros junior sa mal okrem účasti na Globsecu v pláne stretnutnúť aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, premiérom Ľudovítom Ódorom a bratislavským primátorom Matúšom Vallom.

Jeho otec v roku 2019 verejne priznal, že súčasnú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá pred tým pôsobila v mimovládnej organizácii Via Iuris prepojenej na Sorosa, financoval. Prezidentka sa však zo všetkých síl snaží dištancovať od jeho osoby a odmieta spájať svoje meno s ním. Tvrdí, že všetko sú to konšpirácie a hoaxy.

Čaputová krátky čas pred oznámením svojej kandidatúry na post prezidenta pôsobila na predsedníckom poste v strane Progresívne Slovensko. Jej súčasným predsedom je europoslanec Michal Šimečka (nar. 1984).

Otec predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečka, publicista Martin M. Šimečka v novembri roku 2017 počas verejnej diskusie pod názvom „Otvorene o extrémizme“ priznal, že Soros pomáhal pred 30 rokmi odstrániť vládu Vladimíra Mečiara. Amerického miliardára a finančného špekulanta označil pri tejto príležitosti za svojho priateľa.

Sorosovo priznanie o podpore Čaputovej bolo zverejnené na stránkach britského denníka The Guardian začiatkom novembra roku 2019.

Zdroj: InfoVojna / video.sme.sk



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *