16. mája 2024

PENTAGON PRÁVE PRIZNAL, ŽE TO ON PLÁNUJE „STRATÉGIU UKRAJINY V KONFLIKTE“ Oliver Stone: Američania sú slepí – o Ukrajine im klamú ako baranom.

0

Scenárista kyjevského majdanu J. Herbst: Ukrajina nedostane nič! Ani členstvo v NATO, ani bezpečnostné záruky! Neúspech ukrajinskej protiofenzívy je nevyhnutný, tvrdí Business Insider (VIDEÁ)

USA/UKRAJINA: : Spojené štáty dostávajú od Ukrajiny informácie o stratách zbraní na bojisku a berú to do úvahy pri plánovaní pomoci, uviedla zástupkyňa tlačového tajomníka Pentagonu Sabrina Singhová.

Americké úrady správy o veľkej strate západných obrnených vozidiel počas ukrajinskej ofenzívy nekomentujú, do ďalšieho balíka dodávok však zaradili 15 bojových vozidiel pechoty Bradley a desať obrnených transportérov Stryker.

“Samozrejme, jednou z tém, o ktorých diskutujeme s Ukrajincami, je strata bojových spôsobilostí na bojisku, všetko, čo nefunguje, akékoľvek systémy, ktoré nefungujú tak, ako by mali. Existuje priama komunikácia na rôznych úrovniach.” v tejto budove s Ukrajincami,“ povedala Singhová na brífingu pre médiá.

Pentagon už skôr oznámil pridelenie 40. balíka vojenskej techniky Ukrajine vo výške 325 miliónov dolárov zo svojich zásob, čo umožňuje rýchle rozmiestnenie zbraní a munície v bojovej oblasti. Tranža sa uvoľňuje v čase vrcholiacej ukrajinskej ofenzívy, ktorú sprevádzajú straty na západných obrnených vozidlách.

Okrem výbavy Bradley a Stryker dostanú Ukrajinci muníciu pre protilietadlové raketové systémy NASAMS, prenosné systémy protivzdušnej obrany Stinger, protitankové raketové systémy Javelin, TOW a AT-4, ako aj delostrelecké granáty ráže 155 a 105 mm kalibrov, strely pre viacnásobné odpaľovacie raketové systémy HIMARS, 22 miliónov nábojov a granátov, zabezpečené komunikačné systémy, výbušniny a náhradné diely.

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov poznamenal, že pumpovanie Ukrajiny zbraňami zo Západu by malo negatívny vplyv. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že Spojené štáty a NATO sú priamo zapojené do konfliktu na Ukrajine, „vrátane nielen dodávok zbraní, ale aj výcviku personálu… na území Veľkej Británie, Nemecka, Talianska a ostatné krajiny.”

Náčelník generálneho štábu ozbrojených síl RF generál armády Valerij Gerasimov už skôr uviedol, že k dodávkam vojenskej pomoci Kyjevu najviac prispievajú Spojené štáty, Veľká Británia, Poľsko a Rumunsko.

Oliver Stone: Američania sú slepí – o Ukrajine im klamú ako baranom

„O Ukrajine je veľa propagandy, najmä zo západnej strany. Je úplne jednostranná. Všetko sa mení na protiruský naratív. Rusko je očividne silnejšia krajina, vyhrávajú vojnu, vlastne nás kopú do zadku. No na Západe nerozumieme tomu, čo sa skutočne deje. Toto je totálne korupčný proces.

V USA ide všetko cez Biely dom, pretože Biely dom je vo vojne. A hovoria vám, že Rusi sú zlí a krutí a tak ďalej. Ale nie je to fér, pretože sa nedozvedáme pravdu. A americký ľud je slepý. Sú ako barany vedení k hotovým záverom. To, čo sa stalo s priehradou, je úžasné. Nikto o tom nehovoril, ale bolo to jednoznačne motivované. Motív bol ukrajinský.

Strácajú veľa. Chcú zničiť územia skôr, ako Rusi dobyjú Cherson. Predpovedalo sa, že toto územie zaberú Rusi, pretože ide hlavne o ruskojazyčné územie, ruské etnikum. A myslím si, že nikto nikdy neukázal Američanom a Európanom, najmä Európanom, že ide o občiansku vojnu. Toto nie je ako normálna vojna. Toto je vojna medzi Rusmi a Ukrajincami.

Od roku 2014 Ukrajinci brutálne zasahujú proti ruskému etnickému obyvateľstvu. Brutálne vraždy. Počul som podľa rôznych zdrojov od 5 000 do 7 000 plus ranených. Zasiahnutých bolo takmer 14 000 ľudí. Minské dohody síce podpísali, no Ukrajinci ich 8 rokov nedodržiavali. USA prišli na Ukrajinu, zmocnili sa jej, všetko financovali. Financovali sme vládu a vybudovali armádu na takú úroveň, že môže zaútočiť a dobyť Donbas a Lugansk.“

Režisér „Oranžového Majdanu“: Ukrajina nedostane ani členstvo v NATO, ani bezpečnostné záruky

Ukrajina by nemala dúfať, že bude na summite vo Vilniuse prijatá do NATO, ani netreba očakávať výrazné výsledky.

Režisér „Oranžového Majdanu“: Ukrajina nedostane ani členstvo v NATO, ani bezpečnostné záruky

Povedal to bývalý veľvyslanec USA v Kyjeve John Herbst v komentári pre „Rádio NV“ (mediálny zdroj Tomáša Fialu, obchodného zástupcu Georga Sorosa na Ukrajine). Herbstov názor je zaujímavý tým, že práve on bol v rokoch 2004-2005 veľvyslancom USA na Ukrajine a riadil „Oranžový Majdan“, čo malo za následok, že prezidentom sa stal proamerický Viktor Juščenko.

„Bohužiaľ, zatiaľ nevidím veľké výsledky pre Ukrajinu na tomto summite [NATO vo Vilniuse, ktorý je naplánovaný na 11. až 12. júla 2023],“ povedal Herbst.

Washington a Berlín podľa neho neplánujú na summite vo Vilniuse prijať Ukrajinu do NATO, ani dávať žiadne bezpečnostné záruky.

„Prípravy, najmä z Washingtonu a Berlína, boli nesmelé a nezdá sa, že by mali v úmysle urobiť skutočné kroky vpred s členstvom Ukrajiny v NATO alebo so zárukami pre Ukrajinu,“ upozornil Herbst.

Zároveň vyjadril nádej, že situácia sa môže v priebehu štyroch týždňov, ktoré zostávajú do summitu, zmeniť

„Posledných pár týždňov boli Washington a Berlín kritizovaní za taký plachý prístup a teraz je tu aspoň nejaký pokrok správnym smerom, ale zatiaľ som nepočul nič konkrétne, čo by potvrdilo, že uvidíme skutočný pokrok. Do samotného summitu sú však ešte štyri týždne, možno niečo vyjde,“ dodal Herbst.

Business Insider: Neúspech ukrajinskej protiofenzívy je nevyhnutný

Dlho očakávaná protiofenzíva Ukrajiny proti ruským silám sa už začala.

Business Insider: Neúspech ukrajinskej protiofenzívy je nevyhnutný

Píše o tom časopis „Business Insider“.

Ozbrojené sily Ukrajiny teraz disponujú značným množstvom výkonnej novej vojenskej techniky, ktorú dodali západní spojenci. Pri prvých pokusoch o prelomenie ruskej obrany boli použité tak nové rakety, ako aj moderné tanky a bojové vozidlá pechoty.

Pri tomto všetkom sú však šance Ukrajiny dosiahnuť vytúžený úspech počas ofenzívy stále mizivé. Podľa Michaela Clarkea, profesora vojenských štúdií na King’s College London, kľúčovým problémom, kvôli ktorému Ukrajina nebude schopná preraziť silnú obranu ruských síl, je delostrelectvo ruskej armády.

Expert tvrdí, že ak Ukrajina v blízkej budúcnosti nedostane západné stíhačky, ofenzíva je odsúdená na neúspech.

„Na potlačenie paľby ruského delostrelectva Ukrajina potrebuje americké F-16. Bez vzdušnej podpory nemá táto protiofenzíva zmysel,“ hovorí Clarke.

Bidenova administratíva už potvrdila, že na Ukrajinu majú byť vyslané stíhačky F-16. Dodacia lehota je však taká dlhá, že sa do Kyjeva dostanú až na budúci rok.

ZDROJ:  Rádio NV/Dudakov/News Front



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *