14. mája 2024

Ďalšia zákerná saskárka pôjde z hrušky dole!” Tabák odvoláva šéfku parlamentného eurovýboru. Marcinková však vracia Tabákovej úder a Sulík stojí za “svojou” ženou! VOJNA POSLANKÝŇ POKRAČUJE!

0

SLOVENSKO: Pred dvoma dňami navrhla nezaradená poslankyňa Romana Tabák odvolať Vladimíru Marcinkovú z klub SaS z funkcie predsedníčky výboru pre európske záležitosti. Návrh zverejňuje parlamentná tlač Národnej rady SR. Veľmi stručne, s výpočtom paragrafov. Prešlo by to možno vcelku v tichosti. Veď vlastne v ten deň bolo témou číslo jeden vyslovenie (ne)dôvery úradníckej vláde. Lenže Tabák sa pochválila aj na sociálnej sieti. A bola pomerne útočná. A spustila sa hotová lavína!

“Ďalšia zákerná saskárka pôjde z hrušky dole. Vladimíra Marcinková je manipulátorka (level Cigánikovej), ktorá zavádza,” napísala na svojom profile Romana Tabák.

Tabák: Parlament jej ukáže!

“Poslanci hlasovali ZA zaradenie tohto bodu, lebo vedia ako neprofesionálne sa chová na našom Výbore NR SR pre európske záležitosti. Jej osobné útoky na moju adresu budem ignorovať, nakoľko konečne je vidieť čo je zač,” začína svoj status Tabák. A pokračuje: “Viem vám spísať list jej trapasov a prešľapov, ale zdržím sa. Parlament ukáže hlasovaním čo si o jej práci myslí.”

“Je mi cťou vás informovať o týchto zákulisných hrách perfídnej strany SAS. Nikto sa vás nebojí vy klamári najhrubšieho zrna,” útočí Tabák. A zároveň pripája “odôvodnenie” svojho postoja, zdôraznené červenými výkričníkmi či krížikmi.

Tabák: Nevie viesť výbor korektne!

“Vladimíra Marcinková ako predsedníčka výboru pre európske záležitosti opakovane dokázala, že nevie výbor viesť korektným a profesionálnym spôsobom. Pri vedení výboru neobhajuje záujmy Slovenskej republiky, čo sa ukázalo napríklad vtedy, keď pozmenila znenie textu bez toho, aby na to poslancov upozornila, čím ich uviedla do omylu v záujme presadenia inej formulácie textu, ako bolo znenie, ktoré výbor nakoniec schválil,” píše Tabák.

“V marci 2023 hrubo zneužila postavenie predsedníčky výboru, keď využila nepredloženie stanoviska Ministerstva spravodlivosti SR ohľadom jednotného uznávania rodičovstva. Na výbore šírila zavádzajúce a neúplné podklady a jej manipulácia ovplyvnila rozhodovanie výboru,” pokračuje nezaradená poslankyňa.

Treba ju vraj čo najskôr odvolať

Tabák píše, že Marcinková sa svojim vedením výboru snaží brániť tomu, aby výbor prijal častokrát uznesenie, ktorým by mohol zaviazať členov vlády ku konkrétnym hlasovaniam v štruktúrach Európskej únie. “Vladimíra Marcinková sa verejne zastávala hanlivých výrokov zástupcu Európskej komisie na Slovensku Vladimíra Šuchu, ktoré povedal na adresu Slovenského národa a ktoré dnes NR SR ústavnou väčšinou odmietla,” dodáva.

Ďalej argumentuje, že “zotrvanie pani Marcinkovej vo funkcii predsedníčky výboru pre európske záležitosti v čase, kedy máme vládu, ktorá nedisponuje mandátom parlamentu, iba zvyšuje riziko, že za Slovenskú republiku budú prijímané rozhodnutia, ktoré idú proti jej záujmom“.

“Z vyššie uvedených dôvodov je zotrvanie poslankyne Vladimiry Marcinkovej vo funkcii predsedníčky Výboru Národnej rady Slovenskej republiky neakceptovateľné a je potrebné ju čo najskôr odvolať,” uzatvára svoj status Romana Tabák.

Reakcia Vladimíry Marcinkovej na seba nenechala dlho čakať:

Vojna poslankýň pokračuje: Marcinková vracia Tabákovej úder. A Sulík stojí za “svojou” ženou

Vladimíra Marcinková kolegyňu – alebo súperku? – obvinila z rôznych nevhodných činností a vymenovala pozitíva, ktoré ona sama do parlamentu či do výboru, ktorého je zatiaľ šéfkou, priniesla. A podobne, ako Tabák, text doplnila hŕbou emotikonov.

Fotila sa, kúpala sa, kondolovala…

“Romana Tabák, ktorá sa fotila s ruským veľvyslancom v čase, keď som ja odsudzovala vojenský tlak Ruska na Ukrajinu! Romana Tabák, ktorá kondolovala smetiakom, strieľala konfety v parlamente a kúpala sa v potoku národného parku. Každá máme evidentne inú predstavu o poslaneckej práci,” píše Marcinková. A následne sumarizuje, čo všetko vykonala.

“Výbor pre európske záležitosti, ktorý vediem, je najvplyvnejší výbor parlamentu s najväčšími právomocami. Lebo jeho rozhodnutia priamo zaväzujú členov vlády, ako majú za Slovensko hlasovať na európskej úrovni. Počas môjho mandátu som zažila rôzne tlaky a vyhrážky. Ale nikdy som im nepoľavila a zakaždým strážila naše pevné miesto v EÚ,” píše Marcinková.

Len časť aktivít poslankyne Marcinkovej

Následne vyratúva: Viedla výbor počas pandémie, plánu obnovy a od začiatku vojny. Hlasovala o takých zásadných veciach ako európska perspektíva pre Ukrajinu, vojenská pomoc, spoločný európsky postup počas pandémie či zmrazenie eurofondov Orbánovi. Na svoju prácu vo výbore je hrdá, lebo v zlomových momentoch stála (so straníckymi kolegami) na správnej strane a vždy pre to urobila maximum.

Výpočet jej aktivít pokračuje: “Presadzovala som rovnosť, zelenú politiku EÚ, posilnenie rodinnej a rodovej politiky podľa smerníc EÚ, čo sa pretavilo do 14 dní voľna pre otca po pôrode a zavedenia otcovskej dovolenky. Obhajovala som menšiny a najzraniteľnejších.”

“Po vypuknutí pandémie som namiesto spochybňovania covidu v spolupráci s partnermi v Česku, Maďarsku aj Rakúsku presadila, aby sa naši študenti dostali z týchto krajín domov aj napriek uzatvoreniu hraníc. A aby mali možnosť vrátiť sa po svoje veci z internátov. Podporovala som spoločný nákup vakcín. Vďaka čomu sme mali vakcíny na Slovensku rovnako skoro ako v Nemecku či Belgicku,” vyratúva ďalej.

Akoby sa s odvolaním zmierila

Vladimíra Marcinková uviedla aj ďalej skutočne úctyhodný počet svojich aktivít a je zbytočné ich všetky opakovať, keďže si ich je možné prečítať na jej verejnom politickom statuse na sociálnej sieti.

Dôležité je snáď pripomenúť jej epilóg: “Akokoľvek hlasovanie o mojom odvolaní dopadne, bolo mi cťou a veľkým záväzkom dva roky významne hýbať európskou politikou na Slovensku. Ďakujem poslancom parlamentu, ktorí ma do funkcie zvolili a všetkým, ktorí mi v nej pomáhali na čele s riaditeľkou a zamestnancami odboru.”

ZDROJ:   E-Report/FBromanatabak/ nrsr/FBvladimira.marcinko / FBrichardsulik



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *