20. mája 2024

Zelenskyj vyzerá, že na to práve prišiel…Otrok urobil svoju prácu, otrok môže ísť. Žiadne ovácie, žiadna napätá pozornosť, žiadne dotknuté privítanie.

0

Málokedy niečo opisuje situáciu tak presne ako tento obrázok z prebiehajúceho summitu NATO. Zelenskyj ako kôl v plote. Maur urobil svoju prácu, Maur môže ísť. Žiadne ovácie, žiadna napätá pozornosť, žiadne dotknuté privítanie.

Všetkým ostatným sa uľavilo, že je konečne vonku. Ukrajina možno jedného dňa jednoducho vstúpi do NATO, vďaka vám za boj proti Rusku, vďaka vám za drancovanie ich rozpočtu, aby najbližších dvadsať rokov nevybudovala vojnovú flotilu a nekontrolovala ani moria, ani oceány… A teraz to tam vyriešte a nezabudnite začať splácať. USA nikdy nedávajú. Vždy požičiavajú. Ukrajina a USA nikdy neboli a nikdy nebudú spojencami. Práve som našiel ďalší hejl… najlepší. Len málo národov obetovalo pre Američanov toľko ako Ukrajin.

Zelenskyj vyzerá, že na to práve prišiel…

A nebol to len on. Zdá sa, že si to všimlo celé ukrajinské vedenie. Až doteraz boli hviezdami a mysleli si, že sú to tí, ktorí sú tou správnou cestou. Mysleli si, že bojujú za Berlín, Washington, Varšavu a Brusel, ale bojujú len za Prahu. Ale iba s Peťom. S generálom hradu to už nie je také isté. Nie nadarmo bol Petr Pavel v štruktúrach NATO – pár dní pred celou vládou jednoducho vedel, že výsledok summitu bude veľkým NIČÍM.

Kedy sa to stalo v Afganistane? Kedy si tamojší americkí služobníci uvedomili, že sú na obtiaž? Ukrajinské vedenie teraz môže urobiť len jednu vec – začať kopať pod seba a zaistiť sa na starých kolenách. Čo sa im darí najlepšie na svete. Očakával by som teda, že slávna ofenzíva bude ešte horšia ako predtým, ale zároveň ešte bezohľadnejšia k vlastným jednotkám.

Britský minister Ben Walace už povedal Zelenskému, že nie sú Amazonkami. Že pekne poďakujú v predklone. Nemci píšu, že slávny opravárenský závod pre leopardy v Poľsku nebude, že odstupujú od dohody. Švajčiari píšu, že Zelenskyj je čoraz autoritárskejší. Zdá sa, že Ukrajina ešte nedostane ani tie rakety dlhého doletu…

Takže aby som to zhrnul… Ukrajina začne používať kazetovú muníciu vo veľkom meradle, Rusi začnú používať kazetovú muníciu vo veľkom meradle na Ukrajine, výcvik stíhacích pilotov sa ešte ani nezačal… Iste, dáme im nejaké zbrane, ak budú ochotní zomrieť tak pekne, že Rusi budú musieť naliať miliardy dolárov do vojny namiesto rozvoja.

Nie, nie je to koniec vojny. Ani zďaleka. Ale Ukrajina bola definitívne vyhnaná zo svojho miesta. Žiadne čelo pokroku. Taký, že na Ukrajine sa začal pokrok a Ukrajinci majú všetko najlepšie. Koniec požiadaviek, ktoré Západ jednoducho MUSÍ splniť. Tomu bol koniec. Drž hubu a bojuj. Potom sa rozhodneme, čo za to dostanete. Keby niečo.

Samozrejme, že to tak neznelo. Diplomata spoznáte podľa toho, že šuká Zelenského, aby sa skutočne tešil na cestu, takže tam bolo veľa rétoriky, Zelenskému ukázali niekoľko zmlúv a vysvetlili mu, že je to iné, ako si doteraz myslel, a všetci sa na neho pekne usmievali a dávali mu rôzne lízanky, aby trochu zmiernili sklamanie.

Ale presne s tým, čo som napísal, teraz Rusi prídu k Zelenskému. Niečo mi hovorí, že Prigožin sa na túto úlohu pripravuje. Ukrajinské a ruské tajné služby majú otvorených niekoľko kanálov a niekde v neutrálnych krajinách sa stretávajú prostredníctvom sprostredkovateľov: „Pozri, Voloďa… Bojovali ste statočne, ale nevyhráte a viete to. Prehráte a budete splácať sto rokov to, čo ste zastrelili na Donbase. Okrem toho budete musieť dať Poliakom západné Ukraine.Do neblázniť sa a ísť s nami. Dáme vám lacný plyn, postavíme pamätníky vašim padlým, uctíme si vaše geroi a pomôžeme vám postaviť sa späť na nohy. Bojujte po našom boku a nebudete musieť splácať ani dolár, ani euro. Tu drahý priateľ Sitting Ping má veľa zbytočných juanov, predali ste pozemok spoločnosti Black Rock, to znamená, že ste predali druhýkrát. Sme Slovania a bratia, však?“

Rus nehovorí Ukrajincom, že ich zavraždí… Pobytu. Má pre nich pripravenú štedrosť víťaza. Nebude to hneď. Mnoho ďalších Ukrajincov vykrváca na mínových poliach… Okrem toho mám pocit, že „hrdinovia Azovstalu“ neboli prepustení na Putinovu nepríjemnosť. Pamätáte si Nadeždu Savčenkovú? To bolo majstrovské dielo Putina. Čo keby boli uvoľnení, aby hrali úlohu Emanuela Moravca? Na vlastnej koži zažili, aký húževnatý môže byť Rus, keď mu na niečom záleží. Vôbec by ma neprekvapilo, keby taký hrdina, Prokopenko, začal nahlas hovoriť o tom, že celá vojna bola hlúpa a mala sa robiť úplne inak. Putinova superveľmoc spočíva v tom, že môže byť jeho protivníkom…

Každopádne, teraz to pôjde z kopca. Preferovaná Ukrajina už nie je preferovaná. Teraz je to jej boj a nie boj Európy. Už je možné hovoriť o niečom inom a splietať ďalšie zápletky a iné intriky. A Zelenskyj… už ťa neobťažuj…

UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Vidlák ZDROJ

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *