27. júla 2024

Video-Pohľad do sveta mentálnej chudoby, nenávisti voči všetkému čo sa vymyká rozsahu ich chápania. Šimečka, Čikovský, Tódová, klub zúfalcov

Pohľad do sveta mentálnej chudoby, nenávisti voči všetkému čo sa vymyká rozsahu ich chápania. Šimečka, Čikovský, Tódová, klub zúfalcov

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Pohľad do sveta mentálnej chudoby, nenávisti voči všetkému čo sa vymyká rozsahu ich chápania. Šimečka, Čikovský, Tódová, klub zúfalcov

Dnes by som sa chcel podeliť o svoje postrehy o tom, ako sa ľudia správajú k tým, ktorí sú iní, než oni. Čo je to mentálna chudoba a prečo vedie k nenávisti voči všetkému čo sa vymyká rozsahu ich chápania?

Mentálna chudoba je stav, keď človek nemá dostatok vedomostí, zručností, zvedavosti, empatie a sebareflexie, aby mohol rásť a rozvíjať sa ako osobnosť. Je to stav, keď človek žije v bubline svojich predsudkov, stereotypov a obmedzených názorov. Je to stav, keď človek odmieta akceptovať a rešpektovať rozmanitosť sveta a ľudí v ňom.

Nenávisť voči všetkému čo sa vymyká rozsahu ich chápania je dôsledok mentálnej chudoby. Je to spôsob, ako sa človek bráni pred neistotou, strachom a pocitom menejcennosti. Je to spôsob, ako sa človek snaží udržať svoju ilúziu kontroly a nadradenosti. Je to spôsob, ako sa človek zbavuje zodpovednosti za svoj život a svoje rozhodnutia.

Ako sa môžeme vyhnúť mentálnej chudobe a nenávisti? Myslím si, že kľúčom je vzdelávanie, komunikácia a otvorenosť. Vzdelávanie nám pomáha rozširovať naše obzory, získavať nové informácie a schopnosti, kriticky myslieť a analyzovať. Komunikácia nám pomáha pochopiť a spoznať iných ľudí, vymieňať si názory a skúsenosti, budovať vzťahy a mosty. Otvorenosť nám pomáha byť flexibilnými, prispôsobivými a tolerantnými, prijímať zmeny a výzvy, učiť sa z chýb a neúspechov.

Autor textu :Rudy/JNS


Šimečka, Čikovský, Tódová, klub zúfalcov. Ako sa ubrániť tejto frustrácii zo situácie na Slovensku? Že pošleš peniaze kamkoľvek, napr. na Ukrajinu, mimovládkam…….

‼️Šimečka, Čikovský, Tódová: Toto je paródia na demokraciu:
„Do vlády sa dostalo to najhoršie čo sa mohlo dostať.
Robert Fico fakt verí, že jeho vláda vie byť funkčná. Ich prvá vec je ochrániť samých seba a ich gang.
Vláda RF nebude funkčná, nenašli kvalitných ľudí.
MT: Ako je možné, že Pellegrini má TK o slušnosti a záriveň jeho minister odvolá Hamrana, nestretne sa s ním a odvelí ho do Popradu? Veď to nie je možné!
MŠ: To ich memorandum sú drísty. Oni používajú jazyk bez obsahu. Pri slovách o demokracii ich vôbec netreba brať vážne.
KČ: Simkovičová nie je silná ministerka, Ladislav Kamenický je šedý priemer tejto vlády. Má Majerského na rozpočty, vráti sa Radko Kuruc, ktorý vie ako fungujú intrigy a parlament.
MT: Možno aj na MF niekto rieši etickú morálnu dilemu, že keď je Kaliňák MO, či mám ostať pracovať pre tento štát.
MŠ: Oni tú dilemu nebudú mať, lebo ich vyhodia.
KČ: Nemali by sme sa smiať ľuďom, ktorí tam (na MF) ostanú pracovať.
MŠ: To, čo povedal Fico na EÚ výbore, je jazykový nezmysel, že pomoc UA bude len humanitárna. On hovorí nonsense, on hovorí bludy a je mu to jedno. Porušil ústavný princíp, že závery EÚ výboru sú pre neho záväzné. Išiel do Bruselu s agendou narušiť jednotu EÚ a robiť Orbánovi prívesok. Vo svetových médiách už narastá panika, on ide proti EÚ. Ak zastaví vojenské dodávky na UA, je to naša hanba. Ak zastaví 50mld z EÚ, vrazí klin do EÚ a rádovo viac poškodí UA. Fico ide zradiť nás aj EÚ prvýkrát v histórii SR. Slovensko sa stáva štátom, na ktorý sa budú všetci pozerať ako na úplného lúzra.
KČ: Viem, že tento človek je šéfom gangu, ale verím, že uhne.
MŠ: Ja ho počúvam už dlho. On na tom výbore vyzeral byť úplne pokojný!!
On hovorí, že chce mier. To je to komunistické. Inými slovami hovorí: Áno, ja chcem, aby Rusi zabíjali viac Ukrajincov, aby nemali zbrane, aby sa Rusi zmocnili UA. Nič viacej za tým nie je. Aj tí jeho voliči chcú, aby sa Rusko zmocnilo UA. Takto to je!
Nie je náhoda, že Fico do poslednej chvíle odmietol zverejniť vo volebnom programe kapitolu právny štát.
Dá sa spraviť, že legálnou cestou zrušíš hodnotový systém krajiny, ako napr v Rumunsku. Aj tam urobili novelu TZ, ktorá zmierňuje tresty za korupciu. Ale ľudia vyšli do ulíc, 100tisíce každý deň, vláda musela ustúpiť.
MT: Ako sa tento spôsob vládnutia premietne v detailnom živote ľudí?
MT: Je už čas myslieť nato, kto porazí Roberta Fica o 4r?
MŠ: Medzi Matovičom a smerákmi nie je žiaden rozdiel. Matovič je zvrátený človek. To, čo on vyťahuje, je politická pornografia. On stavia na tom, že je rúcač tabu. Ale tabu je niečo, čo je v spoločnisti užitočné. Tabu je dohoda o tom, že niektoré veci sa nehovoria a nerobia. On tabu rúca zámerney. Aj tá opozícia by sa k tomu mala nejako postaviť.
KČ: Matovič nerobí veci pre ľudí, on robí veci len pre seba. Nesmieme pripustiť, aby kvôli tomu, že on si nazve stranu Slovensko, aby sme to začali používať! To neprichádza do úvahy!Ten štát je náš, demokraticky je zvoleny Fico. Neexistuje, aby ja som čítal noviny, ktoré budú používať ako názov strany Slovensko.
MŠ: Ódora bude hrozná škoda, ak odíde z politiky.
Ako sa ubrániť tejto frustrácii zo situácie na Slovensku? Že pošleš peniaze kamkoľvek, mimovládkam, kultúre, na Ukrajinu. To je jedno koľko, 10e. Urobíš niečo proti bezmocnosti.“

Konštantín Čikovský o Matovičovi a strane „Slovensko“:
Matovič nerobí veci pre ľudí, on robí veci len pre seba. Nesmieme pripustiť, aby kvôli tomu, že on si nazve stranu Slovensko, aby sme to začali používať! To neprichádza do úvahy!Ten štát je náš, demokraticky je zvoleny Fico. Neexistuje, aby ja som čítal noviny, ktoré budú používať ako názov strany Slovensko.
Šimečka st. o tom, ako majú ľudia bojovať so zúfalstvom a bezmocnosťou z vlády Roberta Fica:
„Ako sa ubrániť tejto frustrácii zo situácie na Slovensku? Že pošleš peniaze kamkoľvek, mimovládkam, kultúre, na Ukrajinu. To je jedno koľko, 10e. Urobíš niečo proti bezmocnosti.“


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *