12. mája 2024

Prieskum: Opozícia v šoku! Väčšina Slovákov je s vládou spokojná a súhlasí s rušením ÚŠP

0

Prieskum: Pellegrini by v prezidentských voľbách porazil Korčoka. A to výrazne v prvom aj druhom kole


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


S doterajšou prácou vládnej koalície je spokojná väčšina Slovákov. Rovnako je väčšina obyvateľov našej krajiny spokojná so zámerom kabinetu zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), čo je považované za jej vôbec najspornejší krok. Vyplýva to z prieskumu agentúry SANEP pre televíziu TA3.

V súhrne je s prácou vlády spokojných 53,3 percenta respondentov, pričom 24,2 percenta je „veľmi“ spokojných a 29,1 percenta „skôr“ spokojných.

Naopak, nespokojných je s činnosťou kabinetu 38,5 percenta opýtaných, čo zahŕňa 23,8 percenta „veľmi“ nespokojných a 14,7 percenta skôr nespokojných.

Iba 8,2 percenta ľudí sa k tejto téme nevedelo vyjadriť.

Pokiaľ ide o zrušenie špeciálnej prokuratúry, tento krok podporuje 52,1 percenta respondentov. Rozmenené na drobné, 23,2 percenta na túto otázku odpovedalo „áno“ a 28,9 percenta „skôr áno“.

Naproti tomu, koniec úradu Daniela Lipšica nepodporuje 40,3 percenta ľudí. Z tejto množiny 17,9 percenta odpovedalo „skôr nie“ a 22,4 percenta „nie“.

K zrušeniu (ÚŠP) sa nevedelo vyjadriť 7,6 percenta respondentov.

Uvedený exkluzívny prieskum spoločnosti SANEP pre televíziu TA3 uskutočnili v dňoch 13. až 22. decembra 2023. Zber dát realizovali pomocou techniky CAWI na vybranej skupine 1 578 opýtaných, ktorí predstavujú reprezentatívnu vzorku obyvateľov Slovenskej republiky vo veku 18 a viac rokov.
Tomáš Dugovič Tomáš Dugovič/Štandard


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *