13. mája 2024

Roman Martiška: PRIJME ČAPUTOVÁ VÝZVU PÁPEŽA?

0

PRIJME ČAPUTOVÁ VÝZVU PÁPEŽA?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


„Verím, že prítomnosť pápeža Františka bude pre nás všetkých posolstvom zmierenia a nádeje v zložitých časoch, ktoré žijeme,“ povedala prezidentka Zuzana Čaputová keď jej bolo oznámené potvrdenie návštevy pápeža Františka na Slovensku.

Kde je končiaca prezidentka dnes?

„Ukrajina by mala mať odvahu vyvesiť „bielu vlajku“ a rokovať o ukončení vojny s Ruskom. Myslím si, že najsilnejší je ten, kto sa pozrie na situáciu, myslí na ľudí, má odvahu vyvesiť bielu vlajku a vyjednáva. Keď vidíte, že ste porazení, že sa veci nevyvíjajú dobre, musíte mať odvahu vyjednávať. Koľko mŕtvych si táto vojna ešte vyžiada? Treba vyjednávať včas, nájsť krajinu, ktorá môže byť sprostredkovateľom. Nehanbite sa vyjednávať, kým sa veci nezhoršia,“ hovorí dnes pápež František!

Kde je Čaputová, ktorá má s pápežom Františkom viac fotografii ako bežní veriaci so svojim kňazom z farnosti? Mlčí! A mlčí preto, že pred pár dňami kritizovala ministra zahraničných vecí Juraja Blanára za stretnutie s ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom.

Fotografie s pápežom si Čaputová môže založiť do albumu, v prípadnej ďalšej politickej kariére ich včas vytiahnuť, ale to ticho po volaní pápeža po mieri fotkami neprehluší.

Pápež nežiada Ukrajinu, aby sa vzdala, ale hovorí, že je čas pozrieť sa na reálnu situáciu na bojisku. Od výzvy svetu, nie Ukrajine, ubehlo cez 24 hodín, kde je Čaputová očarená charizmou pápeža dnes? Možno telefonuje partnerom a nabáda ich na sprostredkovanie rozhovorov o mieri na Ukrajine (sic!), po ktorých volá koalícia, alebo jednoducho strčila hlavu do piesku, možno v prázdnom kostole, lebo ona kňaza nepotrebuje.

Svet sa mení, mení sa aj pohľad na konflikt na Ukrajine, len naša prezidentka, naši opozičníci a naše červené denníčky nevidia koniec hry na možné víťazstvo Ukrajiny. Kde nechala Čaputová posolstvo pápeža pre Slovensko znejúce: „Dejiny pozývajú Slovensko, aby bolo posolstvom pokoja v srdci Európy“.

Do čoho dnes Čaputová tlačí koalíciu, ktorá vyhrala voľby aj na základe agendy mieru na Ukrajine?


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *