20. mája 2024

AKO SA ROZUZLENIE ZAUZLILO ALEBO VÔBEC NEBOLO

0

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Ďalšia kauza expertov, ktorým sa už stihla ospravedlniť prezidentka Zuzana Čaputová za vyhodenie bez dôvodu, skončila v koši. Rozuzlenie, s ktorým prišli vyšetrovatelia NAKA tesne pred parlamentnými voľbami bolo od začiatku dymovou clonou v snahe zmeniť možný výsledok volieb a zároveň si pripraviť cestu na očistenie samých seba.

Rozuzlenie malo dokazovať založenie zločineckej skupiny proti čurillovcom, ktorú mali založiť bývalý šéf SIS Vladimíra Pčolinský, šéf NBÚ Roman Konečný, vtedajší šéf SIS Michal Aláč a podnikateľ Peter Košč. Bola to veľká predvolebná udalosť, ktorej význam pridal aj líder vtedajšej, skutočnej, opozície Robert Fico, keď hovoril o policajnom prevrate.

Skončilo to ako takmer všetko, čoho sa “chránená zver” chytila. Veľkolepá prezentácia osoby Štefana Hamrana a plamenné reči politikov ako zlý Fico nemôže vyhrať, pričom ani nešlo o ľudí, ktorých by bolo možné spojiť s Ficom ako osobou. Situácia bola taká vážna, že si vyžiadala zasadnutie bezpečnostnej rady, po ktorej Čaputová po boku svojho premiéra Ľudovíta Ódora vyhlásila, že “policajný prevrat sa nekoná”. Čaputovej dnes za pravdu dáva § 363 z Generálnej prokuratúry, ktorý Rozuzlenie hodil do koša.

Nešlo o prevrat, ale o predvolebný cirkus, ktorým sa okrem pokusu zmeniť nasledujúci volebný výsledok, ešte z posledných síl snažila “chránená zver” upratať po sebe bordel, ktorý by mohol znamenať okamžité podnety na trestné stíhania po voľbách.

„Po preskúmaní veci bolo potrebné konštatovať nezákonnosť uznesenia vo vzťahu k osobe obvineného Vladimíra Pčolinského, ako aj nezákonnosť uznesenia vo vzťahu k osobám obvinených Romana Konečného a Vladimíra Pčolinského, najmä pre ich neurčitosť, zmätočnosť, nepreskúmateľnosť a absenciu zákonom vyžadovaných náležitostí,” píše sa v rozhodnutí o § 363.

Špeciálnu prokuratúru už koalícia upratala, čas na NAKA, ale netreba zabudnúť ani na NBÚ, ktoré pod Konečného vedením vypínalo pre bývalé garnitúry nepohodlné weby, hoci dnes by sa v duchu precítenia mala prezidentka Čaputová ospravedlniť práve Konečnému a Pčolinskému za chlapcov, ktorým včera ďakovala.

Aký je teda výsledok spravodlivosti posledných rokov? Exemplárny trest pre Dušana Kováčika, horda kajúcnikov, ktorí sa priznali, ale užívajú si slobodu a nelegálne získané majetky, psychicky a fyzicky zlikvidovaní väzobne stíhaní, a v neposlednom rade mŕtvi, ktorých má na svojom účte údajne spravodlivý a právny štáty, presnejšie jeho vtedajší predstavitelia!

Kto toto ešte dokáže obhajovať?

Roman Martiška FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *