20. mája 2024

Arogantné správaníe Čaputovej, ktorá ignoruje väčšinu občanov

0

E. Chmelár: BIEDA POLITICKY ANGAŽOVANÝCH UMELCOV


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Pozajtra si budeme voliť novú hlavu štátu na päť rokov. Nikdy však pri tom neberieme do úvahy, čo bude robiť prezident po uplynutí svojho mandátu. Väčšinu z nás to nezaujíma, hoci by nám to nemalo byť ľahostajné, veď hlave štátu na dôchodku sa všetci zo svojich daní skladáme na doživotnú rentu vo výške poslaneckého platu, služobnú limuzínu, šoféra, ochranku a kanceláriu.

Nedávno som v súvislosti s Slovenskej republiky a ohovára v zahraničí štát, na čele ktorého bohužiaľ ešte stále stojí, zaznamenal výrazný nával rozhnevaných reakcií, aby jej odobrali všetky výhody, že kto ju tu bude ešte 30 – 40 rokov živiť… Nuž, je iste smutné vidieť osobu, ktorá sa pri nástupe do funkcie štylizovala do pózy Márie Terézie, odchádzať nenávidenú skôr ako Mária Antoinetta, ale nie som zástancom extrémnych riešení. To, ako sa dokážeme postarať o bývalého najvyššieho predstaviteľa Slovenskej republiky, je vizitkou štátu a prejavom úcty k prezidentskému úradu. Na druhej strane chápem zatrpknuté pocity ľudí, že budeme ešte takmer polstoročie živiť človeka, ktorý zrádzal svoju republiku. Skôr ako predstavím riešenie, dovoľte mi podeliť sa s vami o nedávnu úsmevnú príhodu.

V utorok som ako zvyčajne zašiel na pravidelný priateľský rozhovor s bývalým prezidentom Ivanom Gašparovičom do historickej budovy NR SR, kde má svoju kanceláriu. Ochrankár ma poslal za ním na prvé poschodie, že tam má nejakých študentov. Sedeli neformálne za okrúhlym stolom v družnej debate. Po krátkom zvítaní mi prezident hovorí: „Ponáhľaš sa? Počkaj ma chvíľu, kým to s mladými dokončím.“ Ich učiteľ Karol Lovaš (katolícky kňaz, spisovateľ a bývalý novinár) veľavravne zdvihol prst: „Vidíte? Pán prezident vás uprednostnil pred poradcom predsedu vlády, vážte si to!“ A oni sa v tej chvíli naozaj cítili dôležito.

Väčšina mladých ľudí, ktorá sa o Ivanovi Gašparovičovi dozvedá iba hejty a primitívne memečká zo Zomri zamerané na jeho brepty (ktoré by ste našli u každého politika, keby ste po ňom takto účelovo poľovali), je prekvapených z informácie, že je to náš najaktívnejší prezident. Nielen tým, že na dôchodku navštevuje spoločenské podujatia a prijíma pozvania na najrozličnejšie akcie vo všetkých kútoch Slovenska v oveľa väčšej miere ako Zuzana Čaputová a Andrej Kiska počas výkonu svojho mandátu. Ale aj tým, že neustále pracuje, prijíma návštevy, chodia sa k nemu radiť politici (vrátane najvyšších ústavných činiteľov súčasných i minulých), sudcovia, prokurátori, predstavitelia spoločenských organizácií, o jeho názory sa živo zaujímajú veľvyslanci, cirkevní hodnostári, manažéri veľkých firiem a mnohí ďalší. V jeho kancelárii si podávajú kľučky všetci, ktorí na Slovensku niečo znamenajú. Kým ostatní prezidenti na dôchodku si už len takpovediac prdkajú do vankúša, Ivan Gašparovič má stále vplyv.

Som za zachovanie renty pre prezidenta, ale mala by byť aspoň čiastočne viazaná na činnosť prospešnú pre štát. V zahraničí je úplne bežné, že prezidenti majú svoje knižnice a inštitúty, sú poverovaní diplomatickými úlohami alebo sa venujú prednáškovej a propagačnej činnosti. Nemusíme sa porovnávať s USA, stačí sa pozrieť na susednú Českú republiku. Myslím, že je to minimum, čo môžeme žiadať od bývalých hláv štátu za to, že sme im zabezpečili pohodlný život. A teraz si predstavte, kto z adeptov na post prezidenta republiky spĺňa takéto kritériá… Nehovoriac o tom, že od Zuzany Čaputovej neočakávame, že bude pomáhať, ale aspoň nech neškodí… Už cítite ten pocit trápna?

Může jít o obrázek 5 lidí a Oválná pracovna

Eduard Chmelár FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *