20. mája 2024

Zhodnotenie výsledkov prezidentských volieb 2024

0

Roman Michelko


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Výsledky prezidentských volieb v roku 2024 priniesli zaujímavé zistenia. Peter Pellegrini, kandidát za stranu HLAS – sociálna demokracia, zvíťazil s podporou 53,12% hlasov, čo predstavuje 1 409 255 voličov. Jeho protikandidát, nezávislý kandidát Ivan Korčok, získal 46,87% hlasov, čo je 1 243 709 voličov. Tieto výsledky sú založené na údajoch zverejnených Štatistickým úradom po spočítaní všetkých okrskových zápisníc. Volebná účasť dosiahla 61,14 percenta, čo znamená, že sa druhého kola volieb zúčastnilo 2 671 279 voličov.

Tieto voľby boli pozoruhodné nielen výsledkom, ale aj volebnou účasťou, ktorá bola vyššia v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi. Novým prezidentom sa stáva politik s bohatými skúsenosťami a sľubuje pokračovať v politike zameranej na sociálne a ekonomické otázky, ktoré sú pre občanov Slovenska kľúčové. Jeho víťazstvo naznačuje zmenu v politickom spektre a očakávania voličov od hlavy štátu. Výsledky tiež odzrkadľujú dynamiku slovenskej politiky a jej smerovanie do budúcnosti.

Roman Michelko


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *