27. júla 2024

Kabaret okolo zbierky na UA muníciu, určenej na zabíjanie končí.

Nákup munície bude vraj zabezpečovať skupina medzinárodných obchodníkov so zbraňami

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Kabaret okolo zbierky na UA muníciu, určenej na zabíjanie končí. Zbierka na delostrelecké granáty pre Ukrajinu, ktorá bola na Slovensku označená za kontroverznú a na ktorú boli podané viaceé trestné oznámenia, sa skutočne stretla s kritikou. Podľa dostupných informácií sa do zbierky zapojilo 65.563 anonymných darcov a bolo vybrané 4.175.743 EUR, čo je považované za veľký „úspech“ s cieľom nákupu 2692 granátov kalibru 122mm.

Avšak, existujú obavy, že suma vybraná v zbierke nemusí stačiť na nákup uvedeného množstva munície, keďže jeden granát stojí významne viac ako 1551 EUR. Okrem toho sa uvádza, že je aktuálne veľký nedostatok na tieto granáty. Nákup munície má zabezpečovať skupina medzinárodných obchodníkov so zbraňami, ktorí sú kritizovaní za vysoké provízie. Nákup munície bude vraj zabezpečovať skupina medzinárodných obchodníkov so zbraňami, ktorí vlastnia okrem iného zaujímavé pasy s takým zvláštnym svietnikom. Už aj bývalý český premiér Babiš si povzdychol, že provízia má byť minimálne 1000 USD za kus. Títo ľudia sa za svoje neobvyklé provízie nikdy nehanbia.

Podľa niektorých názorov by sa zbierka mohla „potichu rozkradnúť“ a nakoniec by sa nakúpilo len pár kúskov munície, pričom by sa vytvorilo video pri ich odovzdávaní ako forma mediálnej prezentácie. Tento scenár by mohol mať za následok, že väčšina vybraných peňazí by skončila na kontách obchodníkov so zbraňami a na vojnu na Ukrajine by to nemalo žiadny vplyv.

Podľa informácií z dostupných zdrojov, cena za jeden delostrelecký granát kalibru 155 mm sa môže vyšplhať až na 5000 EUR. Ak by sme aplikovali túto cenu na granáty kalibru 122 mm, je zrejmé, že za sumu 4,175 milióna EUR by sa nedalo zakúpiť 2692 granátov, keďže by to predstavovalo cenu približne 1551 EUR za kus, čo je podstatne menej, než je skutočná cena.

Okrem toho, ak je aktuálne veľký nedostatok týchto granátov, môže to ešte viac zvýšiť ich cenu a znížiť dostupnosť. Tieto faktory naznačujú, že tvrdenie o nákupe 2692 granátov za uvedenú sumu je pravdepodobne nerealistické.

[monsterinsights_popular_posts_widget]

Zdroj:
(1) Komédia so slovenskou zbierkou na ukrajinské granáty. https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/13/komedia-so-slovenskou-zbierkou-na-ukrajinske-granaty.
(2) Občianskej zbierke Munícia pre Ukrajinu sa podarilo na nákup …. https://www.aktuality.sk/nazivo/l63i744BUudMqtdhYESv.
(3) Zbierku na pomoc pre Ukrajinu sa snažia zneužiť podvodníci! Pozor na …. https://www.topky.sk/cl/10/2742055/Zbierku-na-pomoc-pre-Ukrajinu-sa-snazia-zneuzit-podvodnici–Pozor-na-falosny-web–mozete-prist-o-peniaze-aj-osobne-udaje.
(4) undefined. https://t.me/hlavnydennik.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *