27. júla 2024

Ukradnuté deti (3.časť), na SK je ľahšie ukradnúť dieťa ako rohlík

na SK je ľahšie ukradnúť dieťa ako rohlík/ilustrácia JNS

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Čo sa stane, keď Vám druhý rodič na Slovensku ukradne dieťa

Nič.

Na Slovensku je ešte stále ľahšie ukradnúť dieťa ako rohlík a aj keď už desiatky ľudí popisujú, ktorí sudcovia, policajti, psychológovia, pracovníci UPSVaRov, NAKA a znalci na tom údajne spolupracujú, nedeje sa nič, ani keď niekoho z nich priamo natočia pri čine.

Ak Vám druhý rodič nevráti dieťa, nemáte veľmi čo robiť… Môžete sa obrátiť na súd a roky sa naťahovať o to, aby súd stanovil termíny, kedy máte na dieťa nárok… ale keď termíny rodič-únosca nedodrží, nič sa nestane.

Časom nanajvýš dôjde k pojednávaniu, kde mu sudca urobí slovné bububu a povie, aby Vám to dieťa dal… a potom opäť neuvidíte dieťa celé mesiace, či roky a nepomôže Vám nikto, ani polícia, ani súdy, ani sociálka.

Časom únosca možno dostane pokutu od súdu 200 eur a únos pokračuje ďalej. Ale sociálka predsa len niečo v posledných rokoch vymyslela: navrhne/nariadi Vám spoločné sedenia s druhým rodičom, aby ste si vyriešili spoločne svoje problémy.

Takže Vaša úloha je chodiť a vyprávať únoscovi, ako tým únosom trpí dieťa a Vy a ukecať ho, aby Vám to dieťa začal dávať. Podľa sociálky zrejme únoscovia doposiaľ netušili, čo činia, a kontakt s obeťou im pomôže sa napraviť.

Podľa mňa je to len ďalší spôsob ako týrať obeť a nútiť ju/jeho do kontaktu s únoscom.

Plus je to pasca na opusteného rodiča, lebo ak nie je ochotný sa stretávať na sociálke s únoscom, jeho právnik a jeho sociálny pracovník (nepomýlila som sa… tak to občas zjavne je, že sociálni pracovníci spolupracujú s únoscom na ničení obete) to použijú ako dôkaz, že mu na dieťati nezáleží.

Bez kontaktu s vlastným dieťaťom v tomto štáte skončila napríklad exmanželka predsedu najvyššieho súdu, exmanželka ministra, exmanželka prokurátora špeciálnej prokuratúry, exmanželka vrcholového politika, nepohodlní novinári, exmanžel moderátorky, exmanželka moderátora, exmanželka vrcholového manažéra štátnej firmy,… Sú to tisíce ľudí, ktorým štát nechal ukradnúť ich deti.

Bez kontaktu so synom skončil aj predseda parlamentu a ľudia ani potom neverili, že je u nás také niečo “legálne” možné.

No áno.

Naozaj je to tak, že ak sa druhý rodič zatne, nemáte šancu. Pri tom len kúsok za humnami majú zákon, ktorý hovorí, že rodič stráca právo na dieťa a dostane ho druhý rodič, ak prvý rodič neumožní súdom nariadený kontakt dieťaťa s druhým rodičom. Pár riadkov v zákone a majú výrazne menej prípadov, ako u nás, kde sa zdá, že si tie zákony na kradnutie vlastných detí a neplatenie výživného doslova vyrobili pre svoje potreby.

U nás, aj keď Vám únosca zavlečie deti na niekoľko rokov do Panamy a chytia ho, aj tak má nárok sa ďalej stretávať s deťmi. „Veď je otec.“

U nás, aj keď máte rodiča s diagnostikovanou narcistickou poruchou osobnosti (čo je v podstate mentalita najnebezpečnejších psychopatov) aj tak má právo vídať deti. Rovno mu priklepli striedavku. Že hucká jedno dieťa, aby týralo druhé? To sociálka radšej nevidí…

Ešte sa niekto diví, prečo pri takejto chýbajúcej ochrane detí a aj dospelých obetí toľko utláčaných partnerov/partneriek ostáva radšej v manželstvách s útočníkmi?

No ale napokon trocha optimizmu…

Sú spôsoby ako v úvode vnútrozemského „únosu“ únos zastaviť… Nebudem ich tu popisovať, nech nestratia na účinnosti. Ale vyplakávanie únoscovi na ramene, ako únosom dieťaťa trpíte, to naozaj nie je, milá sociálka.

Presne o to predsa únoscovi celý čas išlo.

Na foto jeden z vymazaných rodičov Ivan Brada s dcérkou, ktorú nevidel už takmer 5 rokov.

Savenna Monteloup FB

[monsterinsights_popular_posts_widget]



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *