16. júna 2024

„Náš strach by bol iba palivom pre nasledovníkov atentátnika,“

"Náš strach by bol iba palivom pre nasledovníkov atentátnika," hovorí Juraj Blanár

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Skupina svetových politikov, vrátane expremiéra Dzurindu navrhuje umiestniť rakety NATO na územie Slovenska. Dokáže vláda reagovať na tento nápad v situácii, keď je premiér po atentáte mimo úrad?

Premiér Robert Fico sa zotavuje po sérii náročných operácií po atentáte, podľa vyjadrenia podpredsedu strany Smer-SD Juraja Blanára potrebuje pokoj a momentálne ho nezaťažujú informáciami o politickom dianí. Vyhrážkam podobného druhu však aktuálne podľa Blanára čelia aj ďalší svetoví lídri, Donald Tusk aj Viktor Orbán.

“Nad tým, čo sa udialo, sa treba zamyslieť aj z úrovne Európskej komisie. To, kam smerujeme, nie je dobré. Očakávame, že to bude ponaučením pre celý demokratický svet, že touto progresivistickou liberálnou mašinériou, ktorá nálepkuje ľudí s iným názorom a dáva ich na okraj, sa ďalej ísť nedá,” konštatuje Juraj Blanár.

V najnovšej epizóde relácie TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou komentoval dianie na vnútropolitickej scéne, ale aj úvahy o tom, že by na území štátov východného krídla NATO, vrátane Slovenska, mohli byť rozmiestnené raketové systémy. Tie by zostreľovali rakety a drony nad územím Ukrajiny. “To bude znamenať, že krajiny východného krídla sa svojím spôsobom zapoja do vojny v štáte, ktorý nie je členom NATO,” komentuje nápad, pod ktorým je podpísaný okrem iných aj bývalý premiér a minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda.

O tom, či vládni politici nemajú po atentáte na premiéra strach ísť medzi ľudí, o raketách NATO na území Slovenska, ale aj o riešeniach, ktoré by mali upokojiť a stabilizovať verejný život hovoril v relácii TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár.

TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *