16. júna 2024

Cintula nechcel Fica zabiť – chcel mu darovať knihu

Cintula nechcel Fica zabiť - chcel mu darovať knihu

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Podľa uznesenia obvinený rany z pištole strieľal hneď za sebou, pričom trafil len Roberta Fica. „Boli tam v blízkosti aj jeho ochrankári, ale na tých nemieril ani ich netrafil. Zopakoval, že ……. [Roberta Fica, pozn. red.] nechcel zabiť, ale chcel ho zraniť a poškodiť jeho zdravie, mieril na jeho spodnú časť trupu a podľa jeho názoru ho aj trafil do spodnej časti trupu. Dodal, že možno tá vzdialenosť nebola od neho ani dva metre, že to by trafil aj slepý,“ uvádza sa v uznesení.

Podľa dokumentu Juraj Cintula v rámci výsluchu uviedol, že nesúhlasí s politikou súčasnej vlády, so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry a nesúhlasí s prenasledovaním kultúrnych a mediálnych pracovníkov, preto chce, aby bola poskytnutá vojenská pomoc Ukrajine a považuje terajšiu vládu za judášsku voči Európskej únii. Rozhodol sa teda, že bude konať.

„Uvedomuje si, že konal úplne neprípustne, nemal ublížiť poškodenému. Mal mu radšej odovzdať knihu, ktorú mal pre neho prichystanú. Úprimne ľutuje svoje konanie, ale opakuje, že strieľať vie a mieril tak, aby určite neohrozil život poškodeného. Taktiež dával veľký pozor, aby ani náhodou neohrozil žiadneho človeka v dave, ani ochranku,“ uvádza sa v uznesení.

Juraj Cintula sa podľa materiálu ospravedlňuje za svoje konanie poškodenému, čo je pripravený mu povedať aj osobne v rámci konania, ak na to bude mať možnosť, a ak nie, určite sa mu ospravedlní písomne.

(sita, red.)


Denník N zverejnil, že Cintula tvrdí, že nechcel premiéra zabiť.

Lenže…

Na zranenie politika si nevezmete DVA plné zásobníky s 20 nábojmi. Ani nevystrieľate na človeka (až!) 5 rán. Denník N Cintulu nekriticky cituje ďalej: Cintula povedal, že nikomu o čine vopred nepovedal…

Že existujú dokazy o opaku?

To sa už do článku Denníka N o “humanistovi” Cintulovi samozrejme nedostalo. Len to, že čin ľutuje a že sa chce ospravedlňovať Ficovi.

A tak národ časom neuverí až sa na verejnosť prevalia mená ľudí, ktorí vedeli o Cintulovom pláne vopred… A že mal Cintula pripravenú knihu pre premiéra ako darček s venovaním a nápisom Posolstvo obete?

Nemohol objektívne očakávať, že darček po streľbe Ficovi odovzdá. Ale aké by to bolo efektné keby pri atentáte “humanista” Cintula zahynul s “posolstvom obete” vo vačku…Nenechajme sa pomýliť. Obeť je v tomto čine len jedna.

Leží v nemocnici v Banskej Bystrici.

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *