24. októbra 2024

Patrioti pro Evropu, nová Babišova frakcia v EP realitou

V Európskom parlamente vznikla nová frakcia s názvom "Patrioti pro Evropu" (Patriots for Europe).

Zdielajte....

  • Nová frakcia v EP: V Európskom parlamente vznikla nová frakcia s názvom „Patrioti pro Evropu“ (Patriots for Europe).
  • Vedenie frakcie: Líderom bol zvolený Jordan Bardella z francúzskeho Národného zhromaždenia, podpredsedníčkou Klára Dostálová z Česka.
  • Členstvo: Frakcia má 84 členov a medzi nimi sú predstavitelia rôznych európskych pravicových strán.
  • Vznik a ciele: Frakcia vznikla s cieľom spojiť sily. A bojovať za lepšiu budúcnosť Európy, pričom sa môže stať treťou najväčšou skupinou v EP.

Patrioti pro Evropu (Patriots for Europe), nová frakcia realitou. Európska parlamentná frakcia s názvom Patriots for Europe vznikla dnes tj. v pondelok 08.07.2024 v Bruseli. Pričom jej lídrom bol zvolený Jordan Bardella, šéf francúzskeho krajne pravicového Národného zhromaždenia (RN), informoval Euronews. Podpredsedníčkou sa podľa jej kolegu, europoslanca Ondřeja Knoteka, stala česká europoslankyňa Klára Dostálová.

Frakcia má 84 členov a podľa korešpondenta maďarských opozičných novín Népszava je jej podpredsedníčkou aj europoslankyňa Kinga Gál z maďarského hnutia Fidesz.

„Patrioti pre Európu naďalej rastú, pretože sa pripojila Marine Le Penová a Národné zhromaždenie,“. Uviedol hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács na sociálnej sieti X. „Nová pravicová skupina by sa mohla stať treťou najväčšou v Európskom parlamente. Spojme sily a spoločne bojujme za lepšiu budúcnosť!“ dodal.

Na vytvorenie skupiny v EP je potrebných 23 poslancov EP z najmenej siedmich členských štátov EÚ. Patrioti za Európu túto požiadavku splnili, keďže v posledných dňoch sa k nim pripojilo niekoľko európskych strán. Vrátane belgickej krajne pravicovej Flámskeho záujmu (Vlaams Belang) a holandskej Strany slobody (PVV) Geerta Wildersa.

„Po dlhých prípravách sa dnes (pondelok, pozn. red.) v Bruseli vytvára veľká skupina vlastencov

, ktorá bude hrať rozhodujúcu úlohu v budúcnosti celej Európy,“ povedal Salvini o vstupe do frakcie. V piatok minulý týždeň krajne pravicová španielska skupina Vox tiež oznámila, že sa pripojila k frakcii. Záujem prejavila aj portugalská formácia Dost (Chega) a euroskeptická Dánska ľudová strana.

V pondelok popoludní sa v Bruseli konala ustanovujúca schôdza novej politickej skupiny, o ktorej zriadenie v EP sa usiluje hnutie ANO bývalého premiéra Andreja Babiša, maďarská národno-konzervatívna strana Fidesz súčasného premiéra Viktora Orbána a pravicovo-populistická Slobodná strana Rakúska (FPÖ).

Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.