20. mája 2024

Karol Farkašovský: Mediálna masáž pokračuje

0

04 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

Predčasné voľby zrejme niekomu naháňajú veľký strach. Máme tu 500 eurové lákadlo, erupciu poslaneckých nápadov v parlamente, exhibicionizmus odvolanej i nechcenej vlády, nečinnosť prezidentky… Ale to je už na Slovensku obvyklé. Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti politik a dlhoročný moderátor Karol Farkašovský (SNS).

Vyššia fáza mozgovej masáže

Oveľa zaujímavejšie je však podľa Farkašovského pozorovať ako nám ožívajú médiá a masírujú verejnú mienku. Už im nestačí len preferovať určité politické strany v televíznych debatách. Už im nestačí ani každú nedeľu ohlupovať divákov arogantnými a vulgárnymi komentármi moderátorov k vnútropolitickej situácii.

Už prechádzame do vyššej fázy mozgovej masáže. Agilné médiá a ešte agilnejšie prieskumné agentúry menia masážnu taktiku, upozorňuje národniar.

Pretekajú sa vo zverejňovaní rôznych, často fantazmagorických kalkulácií v súvislosti s predčasnými parlamentnými voľbami. Vytvárajú „ideálne“ povolebné modely, ktoré „vraj zaručene“ vyvedú Slovensko z ekonomického bahna a mentálnej chudoby.

Každý deň sa dozvedáme – komu a ako by pomohlo spojenie, zlúčenie, koalícia, aliancia, fúzia, či pokrvné bratstvo…

Všímajte si aké absurdity nám tu tlačia do hlavy. Napríklad o možnej koalícii konzervatívnych kresťanských demokratov a ultra liberálnych progresívcov. Na toto sa tešia babky a dedkovia v kostoloch od Terchovej po Medzilaborce. Toto nemá chybu. Toto môže vymyslieť iba dutá hlava, alebo totálny a dobre platený lokaj mocenskej elity, myslí si politik.

Všímajte si to primitívne a bohapusté manipulovanie verejnej mienky a prípravu voličov na „želaný“ výsledok. To hlboké podceňovanie občianskeho intelektu a ľudského rozhorčenia.

Pre všetkých mysliacich voličov je to vážny signál

Nedajme sa Klamať a už vôbec nie zase Oklamať. Ani marketingovou bájkou o 500 eurách, ani účelovo nafúknutými percentami prieskumov a už vôbec nie ideálnymi vykonštruovanými „modelmi“ povolebnej situácie, apeluje Farkašovský.

To, aká bude povolebná situácia, nezávisí od médií ani agentúr. To máme, chvalabohu, v rukách My slovenskí občania, voliči.

A máme aj veľmi silnú a účinnú zbraň proti akejkoľvek mediálnej či agentúrnej manipulácii – svoj vlastný ZDRAVÝ ROZUM, uzavrel Farkašovský.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *