20. mája 2024

Na internete sa objavili tajné dokumenty potvrdzujúce vojenskú podporu Ukrajiny režimom v USA. Pentagón už únik vyšetruje, Washington cenzuruje a maže

1

USA: Majiteľ Twitteru Elon Musk nátlakovú kampaň potvrdil: „Áno, môžete úplne vymazať veci z internetu – to funguje perfektne a vôbec to neupúta pozornosť na čokoľvek, čo ste sa snažili skrývať,“ komentoval sarkasticky snahy cenzurovať uniknuté informácie americký miliardár.

Na sociálnych sieťach sa objavili tajné dokumenty, ktoré popisujú detaily plánovanej podpory Spojených štátov a Severoatlantickej aliancie pre jarnú ukrajinskú protiofenzívu.

Americké ministerstvo obrany v reakcii na túto správu uviedlo, že danú záležitosť preveruje.

Predmetné dokumenty boli zverejnené na sociálnej sieti Twitter a platforme Telegram. Obsahovať mali grafy a podrobnosti o dodávkach zbraní na Ukrajinu a ďalšie citlivé informácie, napísal americký denník New York Times.

Autori poznamenávajú, že počas ozbrojeného konfliktu Spojené štáty poskytovali Ukrajine informácie o veliteľských stanovištiach, muničných skladoch a iných kľúčových uzloch na ruských vojenských líniách.

Táto spravodajská služba v reálnom čase umožnila Ukrajincom útočiť na ruské sily, zabíjať vysokopostavených generálov a odkláňať zásoby munície ďalej od ruskej frontovej línie.

Uvádza sa tiež, že v blízkej budúcnosti by sme mali očakávať oslabenie výmeny spravodajských informácií medzi Washingtonom a Kyjevom. Dôvodom je zverejnenie skutočností o úniku utajovaných skutočností.

Dodal, že uniknuté informácie sú najmenej päť týždňov staré.

Jeden z dokumentov zhrnul plány výcviku 12 ukrajinských bojových brigád a spresnil, že deväť z nich cvičili USA a NATO. Odhalil tiež, že ukrajinská armáda potrebuje 250 tankov a 350 bojových vozidiel pechoty, píše NYT.

Dokumenty, z ktorých najmenej jeden bol označený ako „prísne tajný“, boli na sociálnych sieťach zdieľané proruskými vládnymi účtami.

LEAKED DOD DOCS: These documents closely resemble the leaks reportedly containing top secret US/NATO intelligence and planning of a Ukrainian offensive. The Biden administration is reportedly working to have them „deleted“ from social media. https://t.co/c8sZFdtbpp pic.twitter.com/bJFb5Zh9UE

— Alex Rubinstein (@RealAlexRubi) April 7, 2023

Vojenskí analytici upozornili, že niektoré uniknuté informácie boli zrejme pozmenené v rámci ruskej dezinformačnej kampane. Odkazovali tak na dokument, v ktorom sa písalo o nízkych stratách ruskej armády na bojisku.

Majiteľ Twitteru Elon Musk potvrdil nátlakovú kampaň: „Áno, môžete úplne vymazať veci z internetu – to funguje perfektne a vôbec to neupúta pozornosť na čokoľvek, čo ste sa snažili skrývať,“ komentoval sarkasticky snahy cenzurovať uniknuté informácie.

NEWS: Pentagon is trying to get Twitter to remove posts that contain classified documents about the war in Ukraine pic.twitter.com/CIsGB7ZH3t

— T(w)itter Daily News  (@TitterDaily) April 6, 2023

ZDROJ: trend.sk / InfoVojna

1 thought on “Na internete sa objavili tajné dokumenty potvrdzujúce vojenskú podporu Ukrajiny režimom v USA. Pentagón už únik vyšetruje, Washington cenzuruje a maže

  1. Americkí bezpečnostní predstavitelia začali únik informácií vyšetrovať. Jeden z predstaviteľov uviedol, že dokumenty pravdepodobne nepochádzajú od ukrajinských predstaviteľov, pretože tí nemajú prístup k plánom spoločného štábu Pentagónu.

    A to je úplné, a asi nechcené priznanie USA o tom, že riadia vojnu na Ukrajine!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *