11. mája 2024

TARABA premiérovi: Vy len kúrte a svieťte! Nemáte šajnu, v akej SMIEŠNEJ pozícii ste sa ocitli!

0

Tomáš Taraba, poslanec Národnej rady SR a predseda strany Život – Národná strana sa vo videu zverejnenom na Facebooku vyjadril k predsedovi vlády Ľudovítovi Ódorovi.

Prečo Slováci odchádzajú?

Taraba vo videu hovorí, že počul v rádiu, že nový premiér Ódor, „ktorý nemá dôveru parlamentu, ani ju mať nebude a ktorý aj s cestou bude premiérom tak približne štyri mesiace“, si za svoj hlavný politický cieľ stanovil zistiť, prečo Slováci odchádzajú do cudziny a pokúsiť sa prísť s konceptom, aby sa vrátili. Poslanec konštatuje, že toto mu pripadá podobne, ako keď bývalý premiér Eduard Heger predstavil novú bezpečnostnú koncepciu pre Ukrajinu z pohľadu celej Európy.

Taraba Ódorovi odkazuje, že ak nevie, prečo Slováci odchádzajú, na to sa nemusel stať premiérom, to podľa poslanca len dokazuje, že potom nie je odborník. Slováci podľa Tarabu odchádzajú preto, že tu nenašli prácu alebo že ju mali zle zaplatenú, prípadne z dôvodu, že jednoducho chcú nejaký čas žiť v inom prostredí. Cesta riešenia tohto problému podľa poslanca je, „aby sa na Slovensku dobre žilo, aby tu boli fabriky, aby tu nehrozila nezamestnanosť“.

Štvrtý útok je najslabší

Predseda strany Život ďalej premiérovi odkazuje, aby odstránil nezmyselne vysoké ceny energií. „Pretože to je to, čo vyháňa zo Slovenska ľudí, lebo nevedia potom žiť v prostredí, kde majú schopnosť niečo aj zarobiť,“ hovorí politik. Ďalej Taraba radí premiérovi, aby odstránil „nezmyselné“ politiky emisných kvót, ktoré presadzuje jeho „milované“ Progresívne Slovensko, pretože to je podľa poslanca to, čo ničí slovenský priemysel a vyháňa od nás automobilky.

Taraba tiež Ódora upozorňuje na to, že jeho vláde podľa neho neprejde jediný zákon. Namiesto toho, aby sa tváril, že je nejaká misska, ktorá chce celosvetový mier, by mal nový premiér podľa Tarabu len riešiť každodennú prevádzku. „Kúrte, svieťte, nestavajte si nejaké veľké zámky, pretože to len dokazuje to, že Vy nemáte ani šajnu o tom, v akej smiešnej pozícii ste sa ocitli,“ hovorí poslanec.

Taraba premiérovi pripomína jeho výrok, ktorým označil svoju vládu za „štvrtý útok“, pričom poslanec konštatuje, že toto je ten najslabší útok, ktorý v mužstve býva. Podľa Tarabu to, že sa Ódor podujal robiť „podržtašku“ prezidentke Zuzane Čaputovej len preto, aby z nej zmyl to, že tu predtým podporovala vládu Eduarda Hegera, dokazuje, že zrejme až takým veľkým odborníkom nie je.

Tomáš Taraba



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *