16. mája 2024

ZELENSKYJ 48 HODÍN MÁRNE POSIELA TISÍCE OBRNENÝCH VOZIDIEL DO SAMOVRAŽEDNÝCH KOLÓN V ZÚFALOM POKUSE PRELOMIŤ RUSKÚ OBRANU V ZÁPOROŽÍ!

0

UKRAJINA: Už 5 dní prebieha v Záporoží tvrdá bitka, v ktorej obrnené kolóny Ukrajincov útočia na ruskú obranu a márne sa snažia preraziť. Po strate stoviek bojových vozidiel v prvých štyroch dňoch útoku, vrátane Leopardov, Kyjev včera a dnes večer nasadil ďalšie útočné obrnené kolóny, ktoré už nepozostávali z desiatok vozidiel, ako v predchádzajúcich dňoch, ale stoviek! Ukrajinci hlúpo útočili celý deň a noc bez toho, aby svojim obrneným kolónam poskytli vlastnú protilietadlovú obranu, a útočiace jednotky skončili ľahko zmasakrovaním ruských bojových lietadiel a vrtuľníkov.

Prečo Ukrajinci zaútočili bez protilietadlovej obrany, je zaujímavé. Pretože v čase svojej samovražednej ofenzívy na Záporožie, prvýkrát vo vojne, presunuli svoju protilietadlovú obranu, ktorú dostali od NATO, z Kyjeva do Chersonu!!!!

Jediný nemecký protilietadlový raketový systém IRIS-T (1 veliteľské centrum + 4 zariadenia na streľbu vozidiel), ktorý Kyjev dostal k dispozícii, zlyhal, rovnako ako tanky Leopard. Zničili ho ruské vražedné drony Lancet. Lancety zničili IRIS-T v hĺbke 26 km od frontovej línie severne od mesta Cherson. Dosah IRIS-T je 40 km a je zobrazený na mape nižšie s dôkazmi o zničení systému. Z miesta, kde bola IRIS-T zničená, nemohla poskytnúť ochranu útočiacim jednotkám na Záporoží! Ešte v marci tohto roku sa starosta Kyjeva Kličko v českých médiách chválil, že IRIS-T pri každom výstrele zostrelí ruský útočný dron alebo dokonca raketu. Zdá sa, že IRIS-T zničila stovky ruských rakietCena IRIS-T = 140 miliónov EUR bez rakiet. Cena úderného dronu Lancet podľa Indie, ktorá ich kupuje z Ruska = 20 až 40 tisíc eur, v závislosti od konfigurácie! (Foto a technický popis časopisu Lancet v angličtine z indického vojenského portálu.) Ak Zelenskyj presunul IRIS-T z Kyjeva na bojisko, aby bol systém pokrytý Chersonom a nie Záporožím, kde vykonáva svoje samovražedné nálety, buď IRIS-T je zbytočná na obranu proti ruským hypersonickým raketám letiacim na Kyjev. Alebo bolo potrebné v oblasti Chersonu kryť niekoho dôležitého pred náhlym útokom ruských vzdušných síl! Zdá sa, že Zelenskyj používa západné protilietadlové nástroje, aby sa kryl pred potenciálnymi ruskými leteckými útokmi, namiesto toho, aby chránil svoje vlastné útočiace jednotky pred ruskými náletmi!!!!

Na druhej mape, východne od horného konca Kachovskej priehrady, môžete vidieť hlavné Záporožské bojisko, cez ktoré sa Zelenskyj zúfalo snaží preraziť na Krymský polostrov.

Prečo sa Zelenskyj snaží za každú cenu preniknúť na Krym samovražednými útokmi, včera vysvetlil elitný poľský generál Roman Polko. Podľa neho dostal Zelenskyj nôž do krku od západných mocností NATO. Buď do leta izoluje Krym od Ruska a od jesene bude kontrolovať prístavné mestá Melitopol a Mariupol pri Azovskom mori, alebo sa výrazne zníži podpora Kyjeva!!!

Podľa prominentných západných diplomatov, ktorí sa zúčastnili nedávnych rokovaní USA, Francúzska, Británie a Nemecka, hlavné mocnosti NATO nemajú v úmysle žiadnym spôsobom poskytnúť Ukrajine členstvo v NATO ani žiadne záruky, ktoré by neboli zdrapom papiera. Západné mocnosti však nebudú brániť iným malým krajinám NATO, aby sa súkromne zaručili za bezpečnosť Kyjeva. Naplnenie takejto záruky však nebude v žiadnom prípade považované za splnenie záväzku NATO prísť na pomoc ktorémukoľvek zo svojich vlastných členov, keď dôjde k útoku. Podľa diplomatov oboznámených so závermi mocností je jedinou podporou, na ktorú sa Kyjev môže spoľahnúť, dodávky zbraní na boj proti Rusku až do víťazného konca, ale veľkosť týchto dodávok zbraní bude závisieť od výsledkov ich použitia!

AUTOR:  Michael Svatoš



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *