15. mája 2024

VIDEO: TOTO STE EŠTE V ŽIVOTE NEVIDELI! PREDSEDA SLOVENSKÉHO PARLAMENTU KOLLÁR NA KAMERU PRIZNAL, ŽE PREPLIESKAL MAMIČKU RICHTEROVÚ! Ich syna mala prehodiť cez obývačku, expriateľka to odmieta. Nakoniec Kollár s plačom ušiel!

0

SLOVENSKO: Spor medzi predsedom parlamentu a lídrom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom a jednou z jeho mamičiek Barborou Richterovou trvá dlhé mesiace. Kým Richterová venovala Kollárovi desiatky nenávistných statusov a kauzu intenzívne riešil bulvár, Kollár mlčal. Len hodinu a pol po vyhlásení prezidentky sa rozhodol mimoriadne reagovať. Priznal, že Richterovú udrel a bránil sa tým, že ublížila ich dieťaťu.

Incident sa odohral v USA pred jedenástimi rokmi. Richterová si stojí za každým slovom. Okolnosti opisujú obaja aktéri sporu odlišne.

Kollár prvýkrát prehovoril o spore s Richterovou

Kollár prvýkrát reagoval

Bývalá priateľka šéfa parlamentu ich opísala v trestnom oznámení, ktoré podala na NAKA. Kollár sa vyjadril potom, čo rozposlala list všetkým poslancom. Priznal, že jej dal pár faciek. Na tlačovke kričal a z miestnosti odišiel so slzami v očiach. Tvrdí, že je to kampaň. Richterová reagovala v krátkom videu na sociálnej sieti.

K incidentu došlo v roku 2012 v Kollárovom dome v Miami na Floride v Spojených štátoch amerických. Desať rokov po incidente spolu mali ďalšieho syna. „Nerobím to skoro nikdy, ale myslím si, že vážnosť situácie ma dohnala k takémuto kroku. Chcem sa vyjadriť k môjmu osobnému životu,“ začal Kollár svoje emotívne osobné vyhlásenie.

„Nikdy som nehádzal na ňu špinu, ale ona každý jeden deň dáva vulgárne statusy o mne a mojej rodine. Schováva sa za jednu vec – že sa nestarám o deti a potrebuje vyššie výživné. Robím to prvýkrát a posledný,“ vyhlásil Kollár.

„Rasisticky sa vyjadruje o mojich deťoch, ktoré nemajú bielu pokožku,“ povedal. Jeho bývalá priateľka dostáva podľa jeho slov na dve deti 3000 eur, dostala rodinný dom s bazénom, nemusí platiť hypotéku a Arturovi platí drahú americkú školu.

Richterová tvrdí, že ich deti – Artura a Aarona – Kollár nevidel už pol roka a že sa o deti nezaujíma. Zároveň od neho žiada vyššie výživné. Kollárovi venuje statusy takmer každý deň a zverejňuje rôznu komunikáciu.

„O svoje deti mám záujem, ak by mi ich Barbora dávala, tak sa s nimi budem stretávať,“ reagoval Kollár s tým, že ak súd rozhodne, že má platiť šesťtisíc eur, tak bude platiť. „Keď rozhodne, že mám platiť 2000, tak budem 2000 eur,“ vyhlásil. V jeho hlase bolo počuť rozčúlenie.

Bitka, facky – dve odlišné verzie

Richterová v listine, ktorú podľa Kollára dostalo všetkých 150 poslancov, spomína, že Kollár ju mal zbiť do bezvedomia. Už vtedy mal byť dôvodom spor o starostlivosť o Artura. „Boris Kollár poslal svoju mamu aj s naším synom do vedľajšej miestnosti a z ničoho nič sa začal správať veľmi agresívne a začal ma biť fackami a neustále mi opakoval, že mu nebudem hovoriť, ako sa má správať k nášmu synovi a mám ho poslúchať. Snažila som sa pred ním utiecť,“ píše Richterová v liste, ktorý malo dostať všetkých 150 poslancov.

Richterová odmieta Kollárove slová

Kollár ju mal potom dobehnúť. „Bil ma ďalej, až kým som neodpadla, následne som sa prebrala z bezvedomia, ale to už boli pri mne Patrícia a Robo Vittekovci, ktorí boli u nás ubytovaní,“ píše ďalej v liste. Patrícia Vitteková je speváčka, Robert Vittek bývalý futbalový reprezentant.

Kollár toto obvinenie odmieta, no priznal, že jej dal pár faciek. „Hodila môjho syna a mohla ho zabiť, malý ešte nevedel chodiť. Keby tam nebola taburetka, tak ho zabije. To dieťa by dneska už nežilo. Od tej taburetky sa odrazil do oproti steny,“ opísal Kollár.

„Najprv sme ratovali to decko. Keď sme videli, že žije, tak som mal zatemnenie. Áno, vybehol som po nej a dostala pár faciek. Musím povedať, že som to nikdy v živote žiadnej žene nespravil,“ uviedol s tým, že to spravil len raz. Šéf Sme rodina novinárom povedal, že nevolali ani políciu a Richterová nepotrebovala ošetrenie, pretože dostala „len pár faciek“.

Vitteková obhajuje Kollára

Na tlačovú konferenciu si pozval ako svedkyňu aj Patríciu Vittekovú, ktorá mu dala za pravdu a opísala ho ako dobrého otca. Podľa Vittekovej boli s bývalým manželom vo vile v Miami svedkami viacerých žiarlivostných scén, ktoré vyústili do hádky.

„Barbora začala hystericky kričať na Borisa, mala asi 20 rokov, Arturko bol vtedy malý,“ povedala s tým, že ho Richterová údajne prehodila cez niekoľkometrovú obývačku s nechutnou nadávkou. „Keby tam nebola taburetka a Boris ho nezachytil, dnes by bol mŕtvy. Áno, dal jej vtedy pár faciek, ale tie by som jej dala aj ja,“ povedala Vitteková. O desať rokov po tomto incidente mali spolu Kollár a Richterová ďalšieho syna.

Richterová sa bojí o život

Richterová v liste poslancom vyjadrila obavy o svoj život. Podľa nej ju od 1. júna sledujú cudzie autá, uviedla štyri ŠPZ a opis osoby, ktorá ju má sledovať. Údajne za tým môže byť Slovenská informačná služba (SIS). Kollár poznamenal, že sa tým pokojne môže zaoberať aj kontrolný parlamentný výbor. Odmieta, že by ju dal sledovať tajnou službou.

List dostali aj poslanci, ktorých Richterová upovedomila, že podala aj podnet na Osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti SIS a rovnako na Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. O pár hodín na Kollárove slová reagovala Richterová na sociálnej sieti Facebook prostredníctvom videa. Trvá na tom, že každé jedno slovo, ktoré o incidente doteraz povedala, je pravdivé.

„Nie som súčasťou žiadnej politickej antikampane voči Sme rodina. Iba hovorím pravdu o Borisovi Kollárovi. Boris Kollár klame,“ povedala Richterová. Tvrdí, že celý incident sa začal v momente, keď Kollára požiadala, aby sa jej postaral o syna. Bola totiž unavená a chcela si oddýchnuť.

Poslanci NR SR počas rokovania 94. schôdze Národnej rady SR.

„Došlo medzi nami k hádke a nasilu som mu dala malého do rúk. Odmietam tvrdenie, že som malého hodila 5, 10 alebo 15 metrov cez celú obývačku,“ hovorí Kollárova expriateľka. Kollár potom podľa jej slov odovzdal dieťa svojej mame a Richterovú začal surovo mlátiť, kým nestratila vedomie.

Z klamstva obvinila aj Patríciu Vittekovú. Tvrdí, že Vitteková prišla až po celom incidente a počas neho tam nebola. „Je mi zvláštne, že Patrícia dnes hovorí, že by tieto facky dala ona mne, keď vtedy, ako ma uvidela ležať na posteli dobitú, si sadla ku mne a povedala, že by chcela odísť,“ vyhlásila Richterová a dodala s tým, že všetko sa dialo preto, lebo odmietla Kollárov tlak, aby išla na potrat.

Kollár uviedol, že sa za incident hanbí, ale nevie vylúčiť, že by Richterovú neudrel znovu. „Neviem vám garantovať, že keby som to zažil dnes, či by sa to nezopakovalo,“ vyhlásil.

Kampaň a Zoroslav Kollár

Za útokmi expartnerky vidí cielenú kampaň proti hnutiu Sme rodina a snahu o čiernenie jeho hnutia pred predčasnými voľbami. „Máme tri mesiace pred voľbami a Barbora Richterová nebojuje o výživné, lebo ona ho má. Zakaždým do toho zatiahne Sme rodina, zakaždým sa obráti na našich voličov,“ vravel na tlačovej konferencii.

Kollár zároveň naznačil, že za útokmi Richterovej na jeho osobu a stranu Sme rodina je kontroverzný právnik Zoroslav Kollár. Jeho meno najprv nechcel prezradiť, neskôr reagoval na otázky novinárov a potvrdil, že môže ísť o jeho menovca. „Údajne to môže byť Zoroslav Kollár. Neviem, aký dôvod by mohol mať,“ povedal.

Foto: TASR, Jakub Kotian

Na snímke Zoroslav Kollár po skončení hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 27. mája 2022. Konkurzný právnik Zoroslav Kollár dostal pre korupciu úhrnný peňažný trest vo výške 70-tisíc eur.

„Keby Barbora chcela len výživné, tak ho má. Keby chcela, aby som sa stretával s naším synom, tak by som ho mal. Ja si ho zoberiem aj každý víkend,“ povedal Kollár. Zoroslav Kollár je známy aj z kauzy nominanta Sme rodina na čele SIS Vladimíra Pčolinského.

Kollár nevie, či to s tým môže mať niečo spoločné. „Neviem, neviem vám povedať, uviedol. Zoroslav Kollár sa navyše v Pčolinského korupčnej afére priznal k podplácaniu a v rámci dohody o vine a treste ho už aj odsúdili. Má zaplatiť 70-tisíc eur. Pčolinský tvrdí, že úplatok nezobral.

Po pár otázkach na Z. Kollára sa opäť vrátil k incidentu. „Viete, čo to je? Keď vám hodí vlastné decko? Čo tu skúšate na mňa? Prepáčte,“ kričal Kollár a so slzami v očiach odišiel z miestnosti. Doteraz sa Kollár odmietal vyjadrovať k svojmu súkromnému životu.

Richterová hovorí, že Zoroslava Kollára pozná, dokonca dlhšie ako Borisa Kollára, a hovorí o ňom ako o dokonalom otcovi. Tvrdí, že s vecou nemá nič spoločné.

ZDROJ:  SITA/Pravda/E-report/Telegram



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *