20. mája 2024

Hra čísel: Rusi obchádzajú sankcie a vyrábajú 7-krát viac munície ako USA a Európa

0
‼️Hra čísel: Rusi obchádzajú sankcie a vyrábajú 7-krát viac munície ako USA a Európa

‼️Hra čísel: Rusi obchádzajú sankcie a vyrábajú 7-krát viac munície ako USA a Európa

‼️Hra čísel: Rusi obchádzajú sankcie a vyrábajú 7-krát viac munície ako USA a Európa
The Gateway Pundit | Paul Serran | 15. septembra 2023
 
Celé mesiace mainstreamové médiá šírili naratív, že v dôsledku sankcií je nielen ruská ekonomika odsúdená na neúspech, ale dochádza im aj munícia, rakety a všetky druhy vojenského vybavenia. Nie je prekvapením, že to nebola pravda.
 


Správy prichádzajúce z frontových línií denne ukazovali, ako sily Ruskej federácie v každom jednotlivom prípade prevyšujú Ukrajincov, pričom zavádzajú svoju „opotrebovávaciu vojnu“, aby zneškodnili nepriateľské sily pomalým ničením vybavenia aj jednotiek.
 
Teraz je mačka z vreca von a bolo zverejnené, že v dôsledku tlaku na obchádzanie sankcií teraz vyrábajú viac munície ako Spojené štáty a Európa dohromady.
 
Ruský vojenský priemyselný komplex výrazne v produkcii prevyšuje celý západ, pokiaľ ide o výrobu zbraní, a odhaduje sa, že ruská produkcia munície je sedemkrát väčšia ako na Západe.
 
The  New York Times informovali:
Zatiaľ čo sankcie spomalili ruskú výrobu rakiet a iných zbraní na približne šesť mesiacov, Rusko prebudovalo obchod s kritickými komponentmi tým, že ich smerovalo cez krajiny ako Arménsko a Turecko.


 
„Obnovená vojenská produkcia Ruska je obzvlášť znepokojujúca, pretože Moskva použila delostrelectvo na búšenie do ukrajinských vojakov na frontových líniách a svoje rakety na útoky na elektrickú sieť a inú kritickú infraštruktúru a na terorizovanie civilistov v mestách. Predstavitelia sa obávajú, že zvýšené zásoby rakiet by mohli pre ukrajinských občanov znamenať obzvlášť temnú a studenú zimu.
 
[…] Dnes ruskí predstavitelia prerobili svoju ekonomiku tak, aby sa sústredili na výrobu (rezortu) obrany. Vďaka príjmom z vysokých cien energií boli ruské bezpečnostné služby a ministerstvo obrany schopné prepašovať mikroelektroniku a ďalšie západné materiály potrebné pre riadené strely a iné presne navádzané zbrane. V dôsledku toho sa vojenská produkcia nielen obnovila, ale prudko vzrástla.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *