20. mája 2024

PROKURÁTORI ÚŠP A ICH SMÚTOČNÉ ZHROMAŽDENIE

0

Takto teda umlčali a zničili kariéru JUDr. Michala Aláča, PhD. A on mlčí, lebo inak by skončil v cele pre kolúzne správanie.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Koniec Špeciálnej prokuratúry je už nezvratný, spisy sú na Generálne prokuratúre a prokurátori okolo Daniela Lipšica si zorganizovali tlačovku pripomínajúcu smútočné zhromaždenie. Majú za čím plakať, veď už nebudú špeciálni, ale rádoví.

V istých momentoch to pripomínalo prejavy na stužkovej slávnosti, ktoré striedala úprimnosť ľudí na smrteľnej posteli. Práve tá “úprimnosť”, resp. snaha vyvolať naposledy emóciu ma poslednej možnej politickej tlačovke, ukazuje dôležitosť rozpustenia tejto inštitúcie.

Lipšic povedal príbeh o dvoch putujúci, ktorí cestou na púť rozoberajú, či je dôležitejšia cesta alebo cieľ a jeden druhému hovorí “spoločenstvo”, Lipšicovi je ľúto práve toho, že končí spoločenstvo. Postupne sa vystriedali ďalší a zaznela aj veta z úst šéfa nového oddelenia závažnej kriminality Jána Hrivnáka: “my sme vytvorili kvalitný tím s vyšetrovateľmi NAKA”.

Aká je úloha prokurátora popísaná v zákone? “Prokurátor najmä vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonnosti pred začatím trestného stíhania a v prípravnom konaní” – toto hovorí zákon o postavení prokurátora v trestnom konaní! Nie, prokurátor nemá vytvárať tím s vyšetrovateľmi, ale dohliadať na zákonnosť vyšetrovania a stíhania.

Umierajúci na posteli priznali farbu, ak by ešte fungovali, tak po tejto tlačovke mohli volať kamarátom vyšetrovateľom, aby rozbehli vyšetrovanie zločineckej skupiny. Tri roky dookola to isté na tlačových konferenciách hovorila súčasná koalícia, že Špeciálna prokuratúra, funguje ako orgán odstránenia politickej konkurencie hrôzovládam a dnes to potvrdili, oni boli s vyšetrovateľmi tím, všetkým je ľúto konca spoločenstva ako maturantom pri spomienkach na ich vystrájania na škole. Čo povystrájali za posledné tri roky a čo tímovo kryli vyšetrovateľom NAKA?

Do polnoci ešte oficiálne funguje Lipšicovo spoločenstvo, ktoré si užilo poslednú príležitosť na politicky motivovanú tlačovku, lebo pod generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom už niečo také nebude možné. Škoda, celému tomuto predstaveniu chýbali už len básničky na každého jedného prokurátora a na záver dychovka s nejakým smútočným pochodom, aby im tie “vztýčené hlavy” trocha poklesli, aspoň tak ako im ovisli gamby.

Roman Martiška FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *