19. mája 2024

Vrah Černák. Len grázli môžu obdivovať grázla. Že Kolíková?

0

Černák bol odsúdený za viaceré zločiny vrátane vrážd a je vo väzení už viac ako 25 rokov.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Nedávne správy naznačujú, že sa konalo súdne pojednávanie o jeho možnom prepustení na slobodu. Pojednávanie bolo odročené na neurčito, pričom súd plánuje vypočúvať ďalších svedkov a získavať nové psychologické a psychiatrické posudky. Černák bol odsúdený za viaceré zločiny vrátane vrážd a je vo väzení už viac ako 25 rokov.

Pravdou však je, že nech už ctení sudcovia vynesú akýkoľvek rozsudok, v jednom aj v druhom prípade to vyvolá vlnu nevôle istých skupín obyvateľstva. Lebo Černák- to nie je len obyčajná kauza. Napokon sa možno ešte aj spolitizuje. Jeho meno je symbolom hrôzy. Nemilosrdný zabijak, mafián, postrach aj pre vlastných

Mikuláš Černák je postavou, ktorá vzbudzuje silné emócie a kontroverzie na Slovensku. Jeho meno je pre mnohých symbolom hrôzy a jeho prípad nie je len obyčajnou kauzou. Je známy svojou minulosťou v organizovanom zločine a jeho potenciálne prepustenie na slobodu je predmetom intenzívnej verejnej debaty.

Súdne pojednávanie o jeho prepustení na slobodu bolo odročené a súd plánuje vypočuť ďalších svedkov a získať nové psychologické a psychiatrické posudky. Tento proces je pozorne sledovaný médiami a verejnosťou, a je pravdepodobné, že akýkoľvek rozsudok vyvolá reakcie rôznych skupín obyvateľstva.

Černákovo meno je často spájané s mnohými zločinmi a jeho príbeh je považovaný za jeden z najtemnejších kapitol v histórii slovenského podsvetia. Jeho prípad je komplexný a má mnoho aspektov, vrátane právnych, etických a sociálnych otázok, ktoré sú predmetom diskusie.

Mafiánsky boss Černák sa skrýval za dve sukne. Monika a Adina ho chcú mať doma

Súd s doživotne odsúdeným mafiánskym bosom Mikulášom Černákom o jeho podmienečnom prepustení, súd tento týždeň (2.5.) odročil na neurčito. Čaká sa hlavne na posudky. Kto ale vlastne o jeho prepustenie požiadal?

O podmienečné prepustenie Mikuláša Černáka, ktorý je doživotne odsúdený za desiatky vrážd, ktoré mal osobne spáchať alebo sa na nich podieľať, požiadalo pôvodne Občianske združenie Reštart-Nový život.  Okresná prokuratúra na pojednávaní vyhlásila, že ich návrh považuje za nekvalifikovaný. A vtedy Mikuláš Černák vyhlásil, že sa k návrhu združenia pridáva a súd má rozhodovať tak, že ide aj o jeho osobný návrh na prepustenie.

Prokurátor: ešte nikdy nežiadal o prepustenie doživotne odsúdený

Mikuláš Černák má podľa zákona právo požiadať o podmienečné prepustenie po odpykaní si 25 rokov trestu, urobil tak o rok neskôr ako mu to zákon umožňuje. Prokurátor Peter Repa zdôrazňuje, že s niečím podobným sme sa ešte na Slovensku nestretli: aby žiadal o prepustenie doživotne odsúdený vrah.
Za Černákovo prepustenie sa vyjadril aj riaditeľ ústavu na výkon trestu, ale podľa prokurátora je to len jeden z podkladov, na ktoré sa bude pri rozhodovaní brať ohľad.
Kto vlastne prišiel s návrhom na Černákove prepustenie? Dve ženy, ktoré by ho rady videli doma a sú za občianskym združením.

Vraždy Mikuláša Černáka boli brutálne.

Údiv v obci
Návrh na Černákove prepustenie podalo Občianske združenie Reštart-nový život. Vzniklo v máji 2021 a jeho štatutárkou je Adina Ioana Popa. Návrh podala v mene tohoto OZ na súd advokátska kancelária Gereg & Messingerová. Ján Gereg v minulosti zastupoval Mikuláša Černáka.

Občianske združenie Reštart-nový život si ako svoje sídlo uvádza nehnuteľnosť v obci Vyhne v okrese Žiar nad Hronom. Keďže na dedinách zvykne byť bežné, že sa tam všetci navzájom poznajú, verili sme v rýchly úspech nášho pátrania po združení, ktoré tuho bojuje za práva vraha Černáka a najmä po jeho riaditeľke s rumunsky znejúcim menom Adina Iona Popa.

Lenže také jednoduché to nebolo. Sídlo združenia sa nám podarilo nájsť relatívne rýchlo, išlo však o jediný úspech. Dom bol opustený, bránička zamknutá a jeho okolie dávalo tušiť, že v ňom zrejme aktuálne nikto nežije. ,,Nie, vôbec neviem, komu teraz patrí. Len som si všimla, že dom a oplotenie začali pred pár dňami opravovať,“ reagovala na našu zvedavosť staršia pani. Ako sama prezradila, je síce miestna, ale viac pomôcť nám vraj fakt nevie. ,,A kto že to tu má bývať?“ pýta sa. Kráča pritom k bráničke a zo schránky na nej umiestnenej sa snaží vylúštiť zle čitateľné meno. ,,Adina Lopa? Dobre čítam?“ zvrtne sa k nám. ,,Nie, Adina Popa,“ opravujeme ju. ,,Tak to vôbec nie,“ krúti hlavou a radí nám vyskúšať blízkych susedov. ,,Viete čo? Ja som odtiaľ nevidela osobu vychádzať už niekoľko rokov,“ reaguje na naše otázky suseda od naproti.

Keď sa už zdalo, že žena s menom Adina Iona Popa bude hádam aj vymyslená, usmialo sa na nás šťastie. Existuje a žije! “Odhadujem, že má okolo štyridsať rokov. Bruneta. Príde raz za čas, vždy v piatok večer. Potom sa ide najesť do pizzérie, prespí v dome a v sobotu jej tu už niet. Nemá tam ani elektriku, ani kúrenie, žumpu, nič. Aj sa jej vybavili povolenia, ale nič s tým nespravila. Len tak je tam pri sviečkach keď dôjde na tú jednu noc a už jej niet. Vraj dostáva väzňov naspäť do života,” povedal nám nakoniec jeden z domácich. Takže sa nám predsa len zhmotnila štatutárka občianskeho združenia. Raz za čas sa objaví vo Vyhniach, kde má sídlo združenie a ona aj svoj pobyt, aby asi nikto nepochyboval, že nejde len o “papierové združenie”. Viac námahy si však už napríklad so základnou údržbou nedáva.

Štatutárka občianskeho združenia Reštart-nový život Adina Ioana Popa. Chce vidieť Mikuláša Černáka na slobode.

Kruh sa uzatvára…

A opäť sa na nás usmialo šťastie! V podobe informácií získaných ako ináč, zo sociálnych sietí. Na Adininu stopu sme narazili na profile známej blondíky Moniky Křivovej, priateľky Mikuláša Černáka. “Lajkovala” jej jeden status a cezeň sme sa dostali k jej profilu. Tam má odkaz na svoju kanceláriu v Banskej Bystrici. Poskytuje mediátorstvo a špecializuje sa hlavne na rozvody. “Uprednostňujem harmonické riešenie sporov a pestovanie pekných proaktívnych a pozitívnych medziľudských vzťahov, preto sa venujem mediačnej činnosti a oblasti sociálnych služieb,” píše na webe. Uvádza o sebe aj to, že je pôvodom Rumunka, na Slovensku je vraj kvôli rodine a pracuje najmä v Rakúsku, kde sa venuje seniorom a jednorodičom. Uvedený mobil pre klientov bol však vypnutý. A na náš mail, prečo sa snaží dostať z basy Mikuláša Černáka, nereagovala.

Čo nás na jej webe ale zaujalo úplne najviac a asi dáva aj odpoveď, prečo sa angažuje v Černákovom prípade? Adresa! Jej adresa do mediátorskej kancelárie je úplne rovnaká ako adresa na ktorej má kanceláriu Černákova priateľka Monika.

Kto podal návrh na Černákove prepustenie? Občianske združenie, ktorého štatutárkou je Adina Iona Popa (vpredu), ktorá má kanceláriu presne na rovnakej adrese ako je adresa kancelárie Černákovej priateľka Moniky (v zelenom saku).

Kto podal návrh na Černákove prepustenie? Občianske združenie, ktorého štatutárkou je Adina Iona Popa (vpredu), ktorá má kanceláriu presne na rovnakej adrese ako je adresa kancelárie Černákovej priateľka Moniky (v zelenom saku).

Puzzle

Černákovu priateľku Moniku pozná celé Slovensko. Mala 18 rokov, keď mu poslala do basy svoju fotku a vznikla z toho láska cez mreže. Kvôli Černákovi vyštudovala aj právnickú vysokú školu, aby mohla byť so svojím vyvoleným častejšie ako umožňujú pravidlá návštevám. Keď mala 25 rokov, pochválila sa na sociálnej sieti darčekom od svojho milovaného – luxusným terénnym BMW X5. Síce bolo ojazdené, ale potešilo. Monika sa vtedy rozhovorila, že má s Černákom za sebou aj takzvané kontaktné návštevy, čo sú intímne návštevy povolené manželom či partnerom raz za tri mesiace.

Sme o jedenásť rokov ďalej a Monika Křivová sa nám vynára opäť. Tentokrát blondína vyskakuje spoza združenia, ktoré chce dostať Černáka z basy a tvári sa nenápadne. Všetko však nasvedčuje tomu, že celé združenie vzniklo len a práve kvôli bosovi podsvetia a jeho slobode. Mimochodom, časovo sa to prelína aj s rekonštrukciou Černákovho rodného domu v Telárte. „Je na nepoznanie, pozemok už stihli ohradiť novým dreveným plotom. Všetko platí Miki. Veď kto iný?! To by ste kukali, akým tempom sa okolo domu makalo! Len pred pár týždňami začali s rekonštrukciou a už v dome býva Černákova mama. Čaká ho,“ prehovorili pre PLUS 7 SNÍ susedia Černáka v roku 2022.

Plus 7 dní/ JNS


Z dokumentárneho filmu alebo zostrihu týkajúceho sa Mikuláša Černáka, ktorý je známy svojou minulosťou v slovenskom organizovanom zločine. Dokumenty o Černákovi často skúmajú jeho vplyv na slovenskú mafiu a jeho život pred a po uväznení.

Mikuláš Černák je známa postava v histórii slovenského organizovaného zločinu. Dokumenty o jeho živote často analyzujú jeho vplyv na slovenskú mafiu a poskytujú pohľad na jeho činnosti pred a po jeho uväznení. Černák bol odsúdený za rôzne trestné činy vrátane účasti na organizovanom zločine a vraždách, a jeho príbeh je predmetom viacerých dokumentárnych filmov a publikácií

Diskusia o jeho prepustení je súčasťou širšej debaty o podmienkach prepustenia odsúdených na doživotie po odpykaní určitej časti trestu.

Doku Sk, Cz, GER


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *