20. mája 2024

„Nezaujatá“ TV JOJ: O Čaputovej bude diskutovať Rizman!

0

Mala by Zuzana Čaputová opäť kandidovať? Na túto otázku sa bude dnes (utorok, 11.4.) pýtať TV JOJ vo svojej relácii Na hrane. A zvolila si skutočne „nezaujatých“ hostí do didkusie.

Súkromná televízia JOJ sa bude v najbližšej relácii Na hrane venovať otázkam, ktoré mnohých Slovákov zaujímajú. Mala by Zuzana Čaputová opäť kandidovať? Ako zvláda svoju úlohu v aktuálnej parlamentnej kríze?

O týchto témach a aj o pôsobení jej partnera bude diskutovať práve Juraj Rizman a politológ Radoslav Štefančík.

Prieskum agentúry AKO ukáže, koľko Slovákov je s ňou spokojných. 

Publicista sa už vyjadril

Prezidentku Zuzanu Čaputovú nič nenúti k tomu, aby sa v najbližších týždňoch vyjadrovala k svojej opätovnej kandidatúre. V jej záujme je zverejniť svoje rozhodnutie až po vymenovaní novej vlády na jeseň. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Momentálne sú podľa neho hlavnou politickou prioritou predčasné parlamentné voľby a kľúčovou úlohou prezidentky je svojou nadstraníckou autoritou garantovať činnosť dočasného kabinetu. „Zodpovedá za vládu, je to jej vláda a problémy budú skôr iba pribúdať,“ upozornil Hrabko.

Môže jej to iba poškodiť

Po zverejnení rozhodnutia sa z prezidentky stane buď kandidátka, ktorá bude súčasťou predvolebnej kampane do najvyššej štátnej funkcie, alebo dosluhujúca prezidentka, ktorá už v úrade nechce pokračovať. „Pokladal by som za chybu pani prezidentky, keby v najbližších týždňoch oznámila rozhodnutie, či bude alebo nebude kandidovať. Je to irelevantné a môže jej to iba poškodiť,“ konštatuje Hrabko.

10-mesačný chaos v parlamente

Vzhľadom na dlhý čas medzi vyslovením nedôvery vláde a predčasnými voľbami sa podľa Hrabka politika z hľadiska nákladov štátu predraží a dá sa očakávať aj pokračovanie chaosu v parlamente.

Prezidentka Zuzana Čaputová by podľa neho mohla tento stav do istej miery korigovať vymenovaním úradníckej vlády, ale aj takýto výber je podľa neho len voľbou medzi zlým a ešte horším riešením. Hlava štátu môže podľa Hrabka ponechať dnešnú dočasnú vládu, vymenovať úplne novú alebo po dohode s novým premiérom vymenovať do funkcií aj niektorých členov dnešného kabinetu.

Zuzana Čaputová, žiaľ, nerobí vôbec nič. Iba z času na čas pohrozí vymenovaním úradníckej vlády a to je všetko. Ale počúvať od nej každý týždeň iba hlasné „NO NO NO!“ zrejme na prezidentku s povalenou vládou nestačí.

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *