15. mája 2024

V EÚ sú „unavení solidaritou“ s ukrajinskými utečencami

0

Informuje agentúra „AP News“.

„Podpora pre štyri milióny ukrajinských utečencov, o ktorých sa blok stará, je neochvejná, ale špeciálna správa hovorí, že v niektorých členských štátoch sa začína prejavovať to, čo by sme mohli nazvať „únavou zo solidarity“,“ uviedla komisárka EÚ pre vnútorné záležitosti Ylva Johanssonová. .

Osobitný poradca EÚ pre Ukrajinu Lodeivik Asher dodal, že rodiny so strednými a nízkymi príjmami v hostiteľských krajinách zasiahla kríza životných nákladov.

„Solidarita je živá a zdravá. Existuje však únava, najmä medzi najzraniteľnejšími utečencami, ako aj medzi najzraniteľnejšími (skupinami obyvateľstva) na strane hostiteľa,“ komentoval.

Podľa Úradu vysokého komisára Organizácie Spojených národov pre utečencov (UNHCR) prišlo do Európy od 24. februára minulého roka do 23. mája tohto roku 8,255.288 ukrajinských utečencov, z toho viac ako päť miliónov ľudí sa zaregistrovalo v európskych krajinách v rámci programu národnej pomoci



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *