27. júla 2024

Eduard Chmelár: Pellegrini akoby nepochopil, že je po voľbách. Na zahmlievanie už nie je dôvod, na taktizovanie nie je čas a na vydieranie nie je priestor

EDUARD CHMELÁR: AKO NÁS NAĎ, ČAPUTOVÁ A MATOVIČ OKLAMALI

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Víťazom volieb do Národnej rady SR sa stala strana Smer-SD so ziskom 22,94 percenta hlasov, čo jej prinieslo 42 kresiel v parlamente. Oficiálne výsledky volieb potvrdila v nedeľu (1. 10.) Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Na druhom mieste skončilo Progresívne Slovensko so 17,96 percenta so ziskom 32 poslaneckých mandátov. Za ním nasleduje Hlas-SD (14,7 percenta) s 27 poslaneckými kreslami. Do parlamentu sa dostala aj koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí (8,89 percenta), ktorá obsadí v parlamente 16 poslaneckých miest.

“Dnes je krásne slnečno, na Slovensku ešte stále neplatí rubeľ, Rusko nás neobsadilo a noviny nezačali vychádzať v azbuke… Napriek tomu sa za tieto nepríčetné hlúposti a klamstvá nielenže nikto neospravedlnil, ale médiá a mimovládne organizácie si bez akejkoľvek hanby naďalej vytvárajú alternatívnu realitu a špinia, koľko vládzu,” napísal v nedeľu na Facebooku politický komentátor Eduard Chmelár.

“Čo ma však rozhodne zarazilo, je správanie Petra Pellegriniho, ktorý akoby nepochopil, že je po voľbách a tváril sa, že ešte nevie, s kým sa rozhodne ísť do vlády. Na zahmlievanie už nie je dôvod, na taktizovanie nie je čas a na vydieranie nie je priestor. Vyjadreniami, že „ak chce Smer koalíciu s Hlasom, bude musieť korigovať svoje zahraničnopolitické postoje“, Peter Pellegrini nielenže vyráža otvorené dvere, ale stráca úctu u potenciálnych koaličných partnerov, lebo dobre vie, že niečo také nie je na stole po vyradení Republiky z parlamentu už ani v teoretickej rovine. Neskôr však upresnil, čo tým mal na mysli, keď zopakoval, že podporuje komerčné zákazky na výrobu zbraní a je mu jedno, či tieto zbrane skončia na Ukrajine alebo inde,” konštatuje.

“A ja musím zopakovať, že mne táto cynická podpora zbrojeniu a posadnutosť zbrojárskym priemyslom na Hlase dlhodobo prekáža. Je jasné, že v tejto otázke by našiel podporu skôr u Progresívneho Slovenska a SaS ako v Smere, no spoľahnúť sa môže aj na SNS. Mal by si však uvedomiť, že na vydieranie nie je v dostatočne silnej pozícii. Robert Fico sa svojimi koaličnými partnermi nikdy nenechal vydierať. A dobre vie, že hoci sa Pellegrini tvári ako majster sveta, veľa možností na výber nemá,” píše Eduard Chmelár.

“Ak sa bude Smer-SSD správať racionálne, toto víťazstvo bude pre neho ešte významnejšie ako to v roku 2012, keď dosiahol takú väčšinu v parlamente, ktorá mu umožnila vládnuť samému. Je tu šanca na dlhodobé systémové zásadné zmeny,” myslí si.

ZDROJ: FB Eduard Chmelár



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *