23. mája 2024

NAKA preveruje podozrenia z volebnej korupcie. Vážne podozrenie na kupovanie hlasov pre OĽaNO. Skončí konečne Matovič tam kde patrí?

0

Prezidentská kandidatúra Igora Matoviča?…Pravá tvár a charakter hodnôt „liberálno-progresívnej demokracie”.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Národná kriminálna agentúra (NAKA) preveruje podozrenia z volebnej korupcie v Košickom a Prešovskom kraji, týkajú sa sobotných (30. 9.) volieb do Národnej rady (NR) SR. Pre TASR to uviedla Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru. Polícia sa zatiaľ bližšie nevyjadrila, aby sa neznemožnilo riadne objasnenie podozrení.

„Národnou kriminálnou agentúrou, odborom Východ sú v rámci Košického a Prešovského kraja preverované podozrenia z volebnej korupcie, ktoré sa týkajú volieb do NR SR 2023, pričom ide o jedno podanie fyzickej osoby, avšak zaoberáme sa aj podozreniami, ktoré boli vyhľadané v rámci činnosti príslušníkov NAKA,“ uviedla Hrabovská.

Vo všetkých obciach na východe Slovenska, kde sa podľa posledného sčítania obyvateľov hlási k rómskej národnosti viac ako 1000 ľudí, s výrazným náskokom vyhrala voľby koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí.

Viac tu

Volebná korupcia je vážny problém, ktorý ohrozuje demokraciu a dôveru občanov v štát. Preto ma veľmi teší, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa nebojí zasiahnuť a preveruje podozrenia z kupovania hlasov v Košickom a Prešovskom kraji. Tieto podozrenia sa týkajú volieb do Národnej rady (NR) SR, ktoré sa konali minulú sobotu (30. 9.). Podľa informácií TASR, polícia zatiaľ nechce prezradiť podrobnosti, aby neohrozila vyšetrovanie.

Toto je dôležitý signál, že polícia nenecháva korupciu bez povšimnutia a že sa snaží chrániť práva a záujmy voličov. Volebná korupcia je totiž nielen trestný čin, ale aj morálny úpadok. Kto predáva svoj hlas za peniaze alebo iné výhody, predáva aj svoju slobodu a dôstojnosť. A kto kupuje hlasy, kupuje si moc a vplyv na úkor ostatných. Takéto konanie je neakceptovateľné a musí byť potrestané.

Dúfam, že NAKA dokáže preukázať vinu páchateľov a že súd im prisúdi primerané tresty. Zároveň dúfam, že takéto prípady budú ojedinelé a že väčšina voličov si uvedomuje, akú zodpovednosť majú pri výbere svojich zástupcov. Volebná korupcia je nielen problémom policie, ale aj problémom nás všetkých. Musíme sa proti nej postaviť a ukázať, že nám záleží na našej krajine a na jej budúcnosti.

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *