8. júla 2024

Marián Kéry-KEĎ SA „MATOVIČOVA MAFIA“ BOJÍ NÁVRATU SPRAVODLIVOSTI

KEĎ SA „MATOVIČOVA MAFIA“ BOJÍ NÁVRATU SPRAVODLIVOSTI

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Tak sme sa zase zasekli na obštrukciách opozície, mohla by povedať pani Müllerová Švejkovi na aktuálne dianie v parlamente. A možno by sa k tomu len neveriacky zasmial, ako Šimečka, Matovič, Sulík, Majerský a spol. zase raz, aj s pomocou im naklonených liberálnych médií, manipulujú s verejnou mienkou, pre dosiahnutie vlastných mocenských cieľov ťahajú ľudí na námestie a v parlamente nerobia nič iné, len zlo.

Nepísaným šéfom tohto nepísaného spolku však je Igor Matovič. Najskôr obštrukcia pri kompetenčnom zákone (ktorá hrozí pri prelamovaní veta prezidentky zase), aktuálne pri rokovaní o rušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Opozícia kope aj proti novele trestných kódexov, ktorá má napríklad znížiť na európske legislatívne pomery neúmerne a neodôvodnene vysoké tresty za korupciu. A pritom v pohode klamú. My tie tresty nechceme znížiť preto, aby sa veľkí korupčníci nemuseli báť dlhého pobytu v chládku. Kto sa obohatil na úkor iného, nech za svoje previnenie spravodlivo pyká. Ale preboha, je normálne, aby niekto skončil na 6 mesiacov v base za to, že v supermarkete okoštuje 3 bobule hrozna? Zachytila ho kamera a bolo po koštovke. Toto sa stalo jednému dôchodcovi v roku 2014. Je toto normálne?

Najviac kriku však je pri téme zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Ako ale napísal ešte koncom roka napríklad sudca Krajského súdu v Bratislave JUDr. Peter Šramko, ide o veľa kriku pre nič. Doktor Šramko a aj iní odborníci vidia minimálne tri vážne dôvody na zrušenie ÚŠP. Prvým je fakt, že Úrad špeciálnej prokuratúry kontroluje v prípravnom konaní sám seba, čo je pri dozorových prokuratúrach anomália. Ďalej ÚŠP má zjavné problémy akceptovať rozhodovaciu činnosť generálneho prokurátora podľa paragrafu 363 Trestného poriadku. Nuž a tretím dôvodom je argument o rýchlosti konania Úradu špeciálnej prokuratúry, jej špecializácii, závažných korupčných prípadoch či väzobných trestných stíhaniach.

Matovič dobre vie, prečo tak kričí. Bojí sa, že za to všetko zneužívanie trestného práva spolu s vtedajším ministrom vnútra Romanom Mikulcom, za tie hrozné prípady smrtí, či straty zdravia ľudí blízkych SMERu-SSD, proti ktorým svedčili motivovaní kajúcnici, za to psychické týranie ľudí vo väzbe len preto, aby sa zlomili, za to všetko mu raz hrozí spravodlivý trest. A niektorí prokurátori ÚŠP, ktorí sa v spomínaných činoch priam vyžívali, by tiež mohli mať zo zrušenia úradu vážne obavy. Napríklad pre dvojaký meter, ktorým jedných (opäť, ľudí blízkych SMERu-SSD) zatvárali, kým druhí (napríklad aj Matovič, podľa dnešnej tlačovej konferencie premiéra Roberta Fica vážne podozrivý z krátenia dane vo výške viac ako 11 mil. eur) mohli pokojne spávať, lebo boli politicky krytí. Padni, komu padni za Matoviča neplatilo.

Ale najmä sa už nemôžu opakovať také strašné veci, aké sa pod rúškom rozhodnutia prokurátorov ÚŠP diali napríklad Monike Jankovskej. Táto bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti (nominantka SMERu-SSD) bola po dvoch nálezoch Ústavného súdu prepustená na slobodu z nezákonnej väzby. Na slobodu však vyšla doslova ako zničená žena. Ktoré médiá písali o tom, čo s človekom dokáže spraviť psychické týranie vo väzbe, podotýkam, v prípade Jankovskej nezákonnej? Prečo tie médiá, ktoré sa predbiehali v jej očierňovaní, o nálezoch Ústavného súdu mlčali/mlčia? Mnohí z novinárov sa museli dostať k zápiskom poznámok z väzby Moniky Jankovskej, ktoré sú aj podľa detektoru pravé a sú nepekným rozprávaním, pripomínajúcim príbehy z komunistických lágrov. Alebo je niečo iné, keď vám prvý telefonát so synom dovolia uskutočniť 53 dní od zadržania? Keď vám prvú videonávštevu umožnia mať, v trvaní 20 minút, takmer po 3 mesiacoch väzby? Keď vás neustále doslova buzerujú osobnými prehliadkami, spočívajúcimi vo vyzlečení donaha a prehliadke celého tela, vrátane vlasov? Keď vám hrozia, že ak nezačnete vypovedať, čítaj ak si nevymyslíte niečo na Fica, Kaliňáka a ďalších, ak teda nebudete spolupracovať, že sa z väzby nedostanete?

Ak spáchala Monika Jankovská niečo nezákonné, po troch rokoch by každý súdny človek čakal, že sa to vyšetrí a dostane spravodlivý trest. Ale aby bolo výsledkom všetkého jej prepustenie z väzby, o ktorej sa Ústavný súd vyjadruje, že bola nezákonná, a Monika Jankovská na slobode je psychicky aj zdravotne zničenou ženou? Toto kde sme?

Šimečka vážne na námestiach kričí, a po ňom to opakujú aj ľudia, že „nesmieme dovoliť, aby nám mafia uniesla Slovensko“. Vážení, mafia nám vládla v rokoch 2020-2023, taká je pravda. A teraz kričí o pomoc, lebo sa bojí, že si spravodlivosť nájde jej protagonistov.

Zdroj: FB / Marián Kéry



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading