12. mája 2024

EÚ čoraz viac zasahuje do členských štátov

0

EÚ: Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen nie je zvolená, ale menovaná lobistickými organizáciami – voľba iba predstiera demokraciu, v skutočnosti je to voľba oligarchická.

Politbyro EÚ sa však medzitým stará o všetko, čo s tým nemá nič spoločné:
o hromadnom nákupe rúšok a vakcín
financovanie rozpočtu a dokonca aj dôchodkov Ukrajiny
o nákupe streliva v hodnote dvoch miliárd eur pre Ukrajinu
v mene USA uvaľuje na Rusko sankcie
eskaluje americko-ruskú vojnu na Ukrajine v európsku vojnu proti Rusku
poskytuje najskorumpovanejším krajinám Európy perspektívu členstva v EÚ a už ich k tomu financuje
naberá stále viac dlhov bez vlastného práva na príjem, aby mohla financovať skrachované európske krajiny na úkor Nemecka (Berlusconi: „Európa má len ten účel, že s ňou môžeme získať nemecké peniaze“)
snaží sa transformovať ekonomiku voľného trhu na centrálne riadenú ekonomiku založenú na modeli francúzskej planifikácie tým, že vytvára čoraz konkrétnejšie smernice (Herzog: „70 percent zákonov už pochádza z EÚ“).
a napriek celoeurópskym voľbám, ako v Rusku, nie je politbyro „menované“ a obsadené volenými úradníkmi a parlamentom, ale lobistickými organizáciami a lobistami.
európske súdnictvo, ktoré bolo pôvodne zodpovedné len za otázky hospodárskej súťaže, bolo nezákonne povýšené na najvyššie súdnictvo v Európe – a to aj pre ústavné otázky v jednotlivých suverénnych členských štátoch.
EÚ – pseudodemokratická, v skutočnosti oligarchická
Namiesto obyčajnej hospodárskej a súťažnej kompetencie si EÚ s tichým súhlasom väčšiny členských krajín postupne prisvojovala suverenitu svojich členských krajín, ktorú podplácala dotáciami, takže ústavná subsidiarita EÚ voči suverénnym členským krajinám je teraz stať sa suverénnou EÚ, členským krajinám ako je Maďarsko alebo Poľsko si dovoľujú diktovať zmeny ich ústav a dokonca nezákonne zadržiavajú prostriedky pre tieto krajiny.

Pôvodne bola štruktúra EÚ kritizovaná predovšetkým za to, že nebola demokratická, ale oligarchická. Parlament nemá prakticky žiadne práva, ale „komisia“ menovaná lobistickými organizáciami z členských krajín, má všetky práva – prakticky ako v Rusku politbyro, ktorého členovia sú zodpovední iba prezidentovi a môžu byť odvolaní iba ním. Tento prezident však tiež nie je volený, ale menovaný lobistickými organizáciami – celé to je len zdanlivo demokratické, v skutočnosti oligarchické.
Sú za tým mocné lobistické skupiny, ktoré sa v členských štátoch nedokážu presadiť a s armádou euro lobistov korupciou ženú Komisiu a euroúradníkov k reguláciám v ich záujme, pretože európska smernica je stiahnutá z demokratickej diskusie v rámci štátov eurozóny, a preto je ľahšie vymáhateľné ako vnútroštátne predpisy . Eurosmernice sa odohrávajú iba v rámci byrokracie – eurobyrokracie a národnej byrokracie členských krajín. A pretože sú smernice príliš konkrétne a príliš veľa, ich škodlivosť či dokonca výbušný účinok členské štáty v demokratickej diskusii neuznávajú, ale väčšinou len byrokraticky „premávajú“. Príkladom sú výrobné štandardy, ktoré poškodzujú malé a stredné podniky, korporátna orientácia dotácií a vysoké požiadavky a predpisy vo všetkých ekonomických sektoroch.

Minimálne pre stredné firmy sa teraz EÚ stala nielen najväčším obmedzovačom slobody (skrze regulácia), ale aj hrozbou pre ich existenciu, napr. s predpismi o reťazovej zodpovednosti.

Zdroj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *